avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare ccc

buna ziua ,
in data de 25.08.10 imi inceteaza ccc si va trebui sa ma intorc la munca , dar punctul de lucru in care am muncit eu s-a inchis , in oras existand un alt punct de lucru al aceluias angajator . Am anuntat ca ma voi intoarce la munca , mi s-a spus sa fac o cerere , dar vreau sa stiu si ce obligatii au ei fata de mine si in special in legatura cu functia pe care o aveam , tinand cont ca in acea functie este angajata o alta persoana in acest punct de lucru .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 6 August 2010
1. La intoarcerea din CCC pana la 2 ani faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca postul dvs. a fost desfiintat angajatorul va poate oferi un alt loc de munca pe care il puteti accepta sau nu.
3. Daca nu are alt loc de munca sau nu il acceptati pe cel oferit atunci angajatorul va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca spuneti ca punctul de lucru unde ati lucrat dvs. s-a desfiintat de ce ziceti ca este alta persoana in locul dvs.? Este pe alt post, in aplt punct de lucru.
trebuiesa te reincadreze pe functia ta , si la acelasi loc de munca,daca intre timp nu ti-au restructurat postul;

e posibil sa-l fi restructurat si sa va ofere un altul ;
de regula societatile care au mai multe pct de lucru isi misca salariatii de la unul la altul------------se poate cand nu este specificat locul muncii in ctr de munca.
dar in cazul in care nu accept postul oferit de ei pot beneficia de somaj , daca da pentru cat timp si cum se calculeaza acesta ?
adutzza a scris:

dar in cazul in care nu accept postul oferit de ei pot beneficia de somaj , daca da pentru cat timp si cum se calculeaza acesta ?

Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
in cazul in care accept postul oferit de ei au voie sa-mi schimbe incadrarea si salariul in cartea de munca ( de la contabil la casier si sal fiind cu jumatate mai mic )

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de cresterea copilului solomonloriy solomonloriy Buna ziua la data de 1 februarie 2015 trebuie sa ma intorc la munca din concediu de cresterea copilului. Intrebarea mea este,daca la intoarcerea mea mi se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj szellm szellm Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)
Loc de munca sau somaj? liliana_78 liliana_78 Buna ziua,pe 20noiembrie 2012 fata mea mai mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca dar in momentul in care am vb.cu sefa(firma privata)despre acest ... (vezi toată discuția)