avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Tot cu 161/2010
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Tot cu 161/2010

Am un contract la vodafone care expira in octombrie. eu unu as vrea sa ma portez pe orange din diverse motive. Am tot citit pe net una, alta dar nu stiu ce sa fac. Nu am cumparat nici un telefon dar cand am incheiat am primit o reducere de 35% din pretul albonamentului standard. Bine ca am fost intr-un fel fraierit cu oferta aia e alta treaba ca la nici o luna dupa ce am semnat au scos alte abonamente, ceva mai ieftine.
Problema e ca nu stiu ce sa fac? Sa ma duc sa vorbesc cu ei? Sa le fac o notificare?
cred ca am 90% sanse sa nu fie de acord si sa imi ceara cei 150 de euro stipulati in contract ca taxa de reziliere(nu e formulat asa dar asta e). In cazul asta ce fac?
De luni vreau sa ma ocup de asta si as vrea sa stiu, daca se poate, ce sanse am de reusita fara sa ajung in vreun proces care poate fi consumator de timp si bani si care este de evitat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:55, 6 August 2010
Poti incerca sa faci o cerere de reziliere si vezi ce iti spun si daca e sa ti-o respinga sa vezi care sunt motivele. Iar daca nu au motive intemeiate poti face o sesizare la ANPC.

Daca chiar vrei sa renunti la acel abonament trebuie sa incepi sa faci ceva, nu sa te intrebi ce va fi :D.
daca ati cumparat tel ca persoana fizica nu mai platiti taxa de reziliere conform reglementarilor noii legi.
Pai nu am cumparat telefon de la ei...
Vreau sa stiu daca se poate si al ce sa ma astept, ce as putea face. Nu ma apuc de o treaba nesigur pentru ca inseamna timp si posibili bani. daca nu am sanse prefer sa stau pana in octombrie si gata
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
pps, utilizator
Dar unde scrie in lege ca daca cumperi un produs de la ei, nu mai platesti taxa de reziliere? Eu am inteles ca, din contra, daca ai luat ceva la oferta vei plati acel ceva, fara a mai plati nici un fel de taxa. Daca nu ai luat nimic si ai beneficiat de o oferta, gen serviciu gratuit n luni sau reducere la serviciu, nu sunt sigura cum e situatia deoarece nu se specifica nimic clar in lege in legatura cu acest aspect.
Dar am zis peste tot ca NU AM LUAT NICI UN TELEFON . Doar am primit o reducere lunara de 35% din abonament. puteam achizitiona un telefon dar nu am facut asta atunci pentru ca nu am gasit ce ma interesa.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone nooXcape nooXcape Buna ziua, va contactez pentru un sfat / eventuala reprezentare într-o problema legata de rezilierea unui contract cu operatorul de telefonie mobilă ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contract vodafone Baronelu123 Baronelu123 Bună ziua, Am avut un contract la Vodafone încheiat pe 6 luni(menționez ca nu am luat telefon la acest abonament) . În a 5 a luna am portat abonamentul in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange ionutadriandragut ionutadriandragut pot sa reziliez contractul la orange? cei de la orange mi-au facut oferta prin telefon pentru un abonament orange me 5 si mi-sa oferit 500 de minute nationale ... (vezi toată discuția)