avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate regimul armelor cu aer comprimat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

regimul armelor cu aer comprimat

1.Am observat ca s-a discutat despre replici airsoft, as vrea sa aflu daca aceste replici pot fi scoase sau introduse in tara , ma gandesc la participarea unui concurs international sau achizitionarea uneia din strainatate( procurarea pe internet sau aducerea personala prin punctele de trecere a frontierei).

2.In ce conditii se pot trece arme cu aer comprimat (air guns, arme care utilizeaza proiectile din otel sau plumb cal .177 .20 sau .50) in ambele sensuri , prin punctele de trecere a frontierei.

3.Am urmarit putin si discutiile referioare la ambiguitatea legii privind autoapararea si reglementarile privind portul si uzul de arma neletala si nu pot sa nu intreb: Ce rost mai are sa-ti procuri o astfel de arma daca nu o poti purta la tine oriunde ca sa te servesti de ea? Este evident ca sansele sa fi atacat in masina sant mult mai mici decat cand te intorci de la un concert sau de oriunde, de pe strada sau de la serviciu, sau poate nu ai masina unde sa-ti pastrezi arma in siguranta, poate chiar de asta ai nevoie de ea, ca nu ai masina si ca umblii distante lungi pe jos deci automat prin locuri publice unde nu ai voie sa o porti sub camasa sau in pantaloni ci in cutie(vai de tine daca esti atacat, n-o sa poti sa-i spui agresorului,"stai putin sa desfac cutia"), te intorci seara acasa prin locuri prost sau deloc luminate...intrebarea este mai mult retorica
, Pana cand......???

Alte discuții în legătură

Transport/detinere arme airsoft aer comprimat (co2) Towelie Towelie Buna ziua, Doresc sa procur o arma de airsoft pe baza de aer comprimat (CO2), cal 6mm BB. Avand in vedere ca legea este destul de neclara in privinta ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Arme cu aer comprimat ContSters223863 ContSters223863 am cumparat in Italia(unde locuiesc)un pistol cu aer comprimat marca Walther CP99 cal 4.5 mm.Aici armele cu aer comprimat le poti cumpara doar cu cartea de ... (vezi toată discuția)