avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU FARA PLATA INVATAMANT SI ANGAJARE IN MEDIUL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU FARA PLATA INVATAMANT SI ANGAJARE IN MEDIUL PRIVAT

Buna ziua.Sunt profesor titular de limba franceza si doresc sa imi iau 1 an de zile concediu fara plata.In perioada acestui concediu vreau sa plec in Franta sa lucrez.Firma care mi-a propus acest lucru imi ofera angajare cu carte de munca,salariu minim il voi primi in tara pe cardul de salariu si in Franta voi primi 1200 euro lunar.Vreau sa va intreb daca este legal sa fiu in acest concediu fara plata in invatamant si sa fiu angajata in aceasta perioada in mediul privat.Mentionez ca voi figura cu contract de munca in tara la aceasta firma care imi solicita detasarea in Franta.Astept un raspuns.Multumesc.
nu exista concediu legal fara plata de 1 an de zile
michaelared a scris:

nu exista concediu legal fara plata de 1 an de zile


Exista ... legea nu prevede o durata maxima pentru acordarea acestui concediu.
Potrivit art. 102 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, personalul didactic titular, care din proprie initiativa solicita sa se specializeze sau sa participe la cercetare stiintifica in tara sau in strainatate, are dreptul la concedii fara plata .

1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
Interval de timp in care un angajat este scutit conform legii sa lucreze si sa vina la lucru in cadrul unitatii cu care aceasta are incheiat un contract de munca.
Veriga structurala de baza din cadrul unei institutii de invatamant superior
Durata totala a acestora nu poate depasi 3 ani intr-un interval de 7 ani. Aprobarile in aceste situatii sunt de competenta conducerii institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, daca se face dovada activitatii respective.

Personalul didactic titular poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar sau universitar, o data la 10 ani, cu aprobarea institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea catedrei pe perioada respectiva.

Personalul didactic, care se afla in prima situatie are dreptul la rezervarea postului didactic sau a catedrei, care se considera vechime la catedra iar cel aflat in a doua situatie nu are aceste drepturi, cu exceptia cazurilor in care a desfasurat activitati de invatamant sau in interesul invatamantului.
Eu stiu ca beneficiez de acest concediu fara plata dar nu stiu daca ma pot angaja la particular in acest an de concediu fara plata.Deoarece si aceasta firma particulara imi ofera contract de munca.Nu voi lucra "la negru".
1. Pe perioada CFP contractul individual de munca (CIM) este suspendat, dar dvs. ramaneti, in continuare, salariatul acelui angajator.
2. Puteti sa incheiati un alt CIM deoarece Codul muncii permite cumulul de CIM:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate ... lenuta_topala lenuta_topala Bună ziua! Sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate vechime şi am fost în concediu fără plată un an şi jumătate (februarie 2019- august 2020). ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant simulink simulink Buna ziua! Sunt titulara in invatamant de 2 ani. Pot sa cer concediu fara plata? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sotul meu este profesor, titular in invatamant. doreste ... lupucornelia75 lupucornelia75 Buna ziua! sotul meu este profesor, titular in invatamant. Doreste sa intre in administratie ca si functionar public. Este obligat sa isi dea demisia din ... (vezi toată discuția)