avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant de lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant de lichidare

Buna ziua!
Am o societate la care cei doi asociati(sot+sotie) de comun acord au hotarat dizolvarea si lichidarea simultana.
Am depus Hot.AGA la ORC si acum trebuie sa depun bilant pe zero(printre altele).
Problema mea este de natura contabila. Societatea nu are datorii , nu are creante de incasat dar are in patrimoniu un imobil si un auto pentru care s-a hotarat distribuirea in mod egal.
Imobilul din patrimoniu a fost reevaluat pana in dec.2009 (prin 2007) .
1.Pentru soldul creditor al ct.105 fac NC : 105=106.5 apoi 1065= 456 (suma aceasta o privesc cxa pe un dividend si-l impozitez cu 16%) ?
2.In toate documentatiile pe care le-am citit lichidarile de societate se prezinta numai cu vanzarea activelor. In cazul meu nu am de ce sa vand imobilul si auto ptr.ca stiu ca in baza hotararii de radiere pot inscrie dreptul de proprietate asupra imobilului la Cartea Funciara pe numele persoanelor fizice (actualii actionari) .
Pot sa fac nota de scadere din evidenta societatii a mijloacelor fixe direct pe cont 456 (ca o distribuire in natura a profitului)?Bineinteles ca suma o voi impozita cu 16 % . Asta este o mare problema ptr. mine si nu am gasit pe nimeni care sa ma ajute .
Va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie , in masura in care se poate , monografie axata pe aceasta speta (distribuire a imobilului si auto direct celor doi asociati).
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe reevaluate vandute lila68 lila68 Buna ziua.La sfarsitul anului 2002 s-a efectuat reevaluarea mijloacelor fixe diferenta de reevaluare inregistrandu-se in ct 105.In anii 2005,2006,2007 o parte ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderii din anul precedent oroian-rodica oroian-rodica Anul trecut firma inregistreaza pierdere. In Ad Gen din 2013 se horataste acoperirea pierderii din rezerve- cont 1065. Va rog sa imi spuneti care este ... (vezi toată discuția)
Tratamentul reevaluarii unei cladiri ilna ilna O societate a detinut un apartament din anul 2002 la valoarea de 30000 lei pentru care nu s-a calculat amortizare si nu s-a facut reevaluare pana in anul 2011 ... (vezi toată discuția)