avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... refacturari RCA si CASCO in cadrul unui contract de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

refacturari RCA si CASCO in cadrul unui contract de leasing auto

Buna ziua, sunt utilizator (persoana fizica) in cadrul unui contract de leasing auto cu OTP leasing. Am aflat ca refacturarea politelor de asigurare catre utilizator NU ar trebui sa fie purtatoare de TVA ( cf legii 571/2003 art 141 lit d), si in consecinta am refuzat plata acestor sume.
In urma unei "corespondente" tip monolog cu OTP leasing am primit un raspuns bizar, printre altele fiind informata de d-na Raluca Veres ca "TVA nu e o taxa e un impozit!" (sic). Situatia e destul de complicata, intrucat in ciuda refuzului meu de a plati acele sume pe care eu le contest in contiunare, OTP leasing si-a permis sa retina din plata ratelor de leasing suma pe care ei au considerat-o ca si datorie catre ei (desi ei la randul lor nu platesc TVA catre furnizor daca e sa urmaresc logica lor conform careia daca se plateste direct catre furnizor atunci nu se percepe TVA).
As dori sa ma lamureasca cineva cum se poate rezolva aceasta situatie:
1. percepere de sume care cf legii nu sunt legale
2. retinerea abuziva din plata ratelor (destinatia in op a sumei fiind bine precizata)
#-o :((

Alte discuții în legătură

Tva asigurare iancu marin iancu marin Am un contract de Leasing pt. auto si o polita de asigurare pt acest auto. Deoarece nu am platit la termen rata CASCO a fost introdusa in factura de leasig dar ... (vezi toată discuția)
Tva taxa de prima imatriculare buly1976 buly1976 Am achizitionat prin leasing, ca persoana fizica, un autoturism Societatea de leasing mi-a facturat taxa de prima imatriculare la care a adaugat TVA. Cat ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)