avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preþul vânzãrii - notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preþul vânzãrii - notar

Pe contractul de vânzare - cumpărare se specifică următoarele:

... Preţul vânzării este în suma de 72.000 ron, preţ pe care subsemnata vânzătoare declar că l-am primit în întregime de la cumpărătoare ...

Problema e că eu am vândut acel imobil la nici jumătate de preţ.
Notarul respectiv a spus că acel preţ (72.000) e specificat într-un borderou al notarilor şi e obligatoriu să fie scris în contract.
Însă ce act e ăsta în care sunt pusă să mint că am luat dublu ?
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
m1ha1.blogs, utilizator
Cel mai recent răspuns: m1ha1.blogs , utilizator 21:38, 16 August 2010
este problema ministerului finantelor ca nu vrea sa reactulizeze aceste grile in sensul reducerii lor. notarii nu sunt in culpa aici.
ar fi trebuit sa mergeti si la alt notar, poate asta s-o fi uitat aiurea.nu e normal sa se scrie alta suma fata de cea reala, sa platiti si impozit mai mare si taxe notariale aferente sumei inscrise.
in plus, daca se va anula cumva acest contract , suma inscrisa e cea care se restituie.
buna ziua.
pretul e pret.
grila notarilor la care se face taxarea este alceva.
este adevarta ca valoarea de grila este obligatorie in vederea stabilirii taxelor.
e cel mai bun notar din zonă şi cel mai scump.
mi-a arătat în grila lor preţul şi a spus că aşa e peste tot.
am greşit că n-am apelat şi la alt notar.
nu cred că se mai poate face mare lucru din moment ce acel imobil a fost vândut, chitanţa o mai am însă a trecut 1 an.
Ce cautati la notar fara avocat?
Notarul nu poate sa treaca in contract un alt pret decat cel declarat de catre parti.
Taxele catre stat vor fi calculate la nivelul grilei notarilor.
Este vina cumparatorului care a acceptat sa se treaca in contract un pret mult mai mare decat cel solicitat de vanzator.
Daca dvs. ati precizat suma pe care ati primit-o de la cumparator, puteti cere cumparatorului sa va achite diferenta pana la pretul din contract.(acesta estre in cazul de fata riscul cumparatorului)
Cu alta ocazie va sfatuiesc sa nu mai mergerti la notar fara un avocat care sa va reprezinte interesele . Data viitoare riscul ar putea fi al dvs.X-(
Notarul , nu reprezinta interesele dvs.
Ati spus ca notarul este bun, bun la suflet ca altfel nu vad cum ati putea dvs. , fara studii in domeniu sa faceti aprecieri cu privirre la pregatirea notarilor.
Acum am recitit mesajul dvs. in care declarati ca ati primit intreaga suma de 72000 lei. Intr-o asemenea situatie , poate veni cumparatorul cu martori care sa spuna ca intelegerea a fost facuta pt. 31.000 diferenta fiind un imprumut . Poate va treziti cu o cerere a cumparatorului de returnare a imprumutului.
Nu este exclusa nici-o posibilitate.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera? ContSters54529 ContSters54529 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare andutza_04 andutza_04 Este posibil ca la un contract de vanzare-cumparare sa nu fie trecuta valoarea imobilui?Specific ca a fost o vanzare-cumparare intre rude de gradul ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)