Buna ziua,
Nu credeam ca o sa fiu vreodata pus in aceasta situatie ,dar pot sa zic ca am patit-o si pe asta.
Ma aflam la semafor ,incadrat pe banda stanga pentru a ma deplasa la stanga, langa mine un audi gri ,incadrat pe banda de mers inainte. Se face verde, o iau la stanga , audi tot la stanga , ajungem unde se ingusteaza drumul , bineinteles merg drept ca era dreptul meu , fapt ce l-a incomodat pe cel cu audi .Se fac din nou 2 benzi,eu pe banda 2, dansul in spatele meu sa ma depaseasca pe contrasens , moment in care franez .Franeaza si el , se incadreaza pe banda 1 ,ma depaseste si in fata sediului de pol rutiera , pune masina de-a latu pe 2 benzi blocand circulatia .Din masina se coboara un agent de circulatie, care fara sa se prezinte , vine la mine si imi cere documentele ,si sa intru in curtea rutierei .Am refuzat sa ii dau actele ,mai ales pentru ca am fost oprit necorespunzator , masina sa fiind proprietate personala ,nu a politiei .A blocat circulatia vreo 5-10 minute , dupa care am intrat in sediul politiei unde mi-a fost verificata identitatea,notate datele si trimis acasa sa astept citatia prin care mi se cere sa predau certificatul de inmatriculare , din cauza ca am folie pe masina si evacuare zgomotoasa.
Deocamdata nu am primit procesul verbal,nici semnat nimic .Am un martor pentru ce s-a intamplat , o masina fix in spatele meu care a vazut toata faza de la inceput .
Ca sa fac plangere contraventionala , imi trebuie procesul verbal , care nu stiu in ce masura o sa o castig, dar avand in vedere ca am fost oprit abuziv , nu a fost insotit inca de un coleg si nici macar de un filtru RAR care sa constate ca fac galagie si ca am folii , poate poate ,necerandu-mi-se niciun fel de omologare pentru folie sau evacuare.
As dori sa fac o sesizare catre seful politiei rutiere asupra modului in care am fost oprit , si ulterior o plangere penala pentru abuz in serviciu ,sau doar abuz intrucat nu stiu daca se afla in timpul serviciului sau nu , doar era in drum se munca ,probabil e bine de cerut si un ordin de serviciu .si pentru faptul ca mi-a pus viata in pericol ,pentru ca am fost pe punctul de a ma ciocni cu el .
As dori ceva impresii asupra situatiei ,ceva articole de lege care sa ma ajute ,pentru ca in fond si la urma urmei a fost o chestie facuta din razbunare. Imi puteti spune cum se procedeaza, eventual un model ceva , niste pasi de urmat .
Se admite si declaratia prietenei mele ca martor ? ea a fost in masina cu mine pe toata perioada ,inclusiv la sectie .
Si ce sanse am sa atac procesul verbal in instanta , avand in vedere faptele ce le-am scris mai sus ,ca am fost oprit abuziv , ca nu mi-a fost predat procesul verbal ,nu am refuzat sa semnez nimic ,mi-a fost stabilita identitatea ulterior la sediu am predat permisul ,cu toate astea am primit amenda 360 lei ca nu am predat documentele , adica nu am dat talonul .
In contestarea procesul verbal ,se admite declaratia prietenei mele ? sau doar la o plangere penala .
Se admite declaratia prietenei dvs.. Faceti plangere impotriva agentului de circulatie la seful ierarhic superior al acestuia (rezulta din procesul-verbal unde este incadrat agentul de circulatie).
Ati spus ca ati primit o amenda de 360 lei.
Banuiesc ca a existat un proces verbal prin care s-a stabilit o contraventie si s-a aplicat si amenda.
In cuprinsul acelui proces verbal gasesti datele despre agentul constatator si institutia din care face parte.
Cand o sa primiti acel proces verbal sa urmariti cu atentie cine a semnat ca martor pentru ca in cazul in care nu exista nici martor instanta il va anula. Este foarte posibil ca acel martor sa fie trecut "din burta" (coleg sau prieten al "militianului").
Dvs. puteti sa veniti cu ce martori doriti.
amenda 540 lei pt folie ,540 lei pentru toba zgomotoasa + 360 lei ca nu am prezentat actele , astea mi-au fost comunicate verbal si atat ,nu am semnat nimic niciunde .Contestarea procesului verbal la mine este pe locul 2 la prioritati , vreau sa stiu ce se poate face in privinta comportamentului agentului de circulatie care s-a crezut in filme cu cowboy,blocandu-mi accesul cu masina personala si incalcand de 3 ori regulile de circulatie .
Valoarea maxima pe care o poate stabili prin procesul verbal este de 540 lei x 2.
OG 2/2001 privind regimul contraventiilor - Art. 10. - (1) Dacă aceeaşi persoană a săvârşit mai multe contravenţii sancţiunea se aplică pentru fiecare contravenţie.
(2) Când contravenţiile au fost constatate prin acelaşi proces-verbal, sancţiunile contravenţionale se cumulează fără a putea depăşi dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenţia cea mai gravă sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanţă pentru prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
Nu cred ca asta va incalzeste cu ceva dar poate dovedi, inca o data, "zelul" "militianului" daca va stabileste de plata 540 x 2 + 360 lei.