avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvare litigiu coproprietate teren.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvare litigiu coproprietate teren.

Buna Ziua;
Detin in co-proprietate un teren intravilan cu toate utilitatile.
Eu detin 2/3 iar cealalta persoana 1/3 respectiv 133.3m2.Terenul este de 400m2 si are o deschidere de10m2.
Se poate face iesire din indiviziune? Si in ce conditii ? Cealalta persoana poate construi pe un teren mai mic de 150m2?Exista solutii legale prin care putem construi amandoi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 15:17, 24 August 2010
Puteti iesi din indiviziune. Nu cred ca poate construi pe 150 mp, pentru ca pare material imposibil. Puteti construi impreuna.
iesirea din indiviziune se poate face daca exista acordul dvs cat si al celuilalt coproprietar la notariat. in cazul existentei unui dezacord iesirea din indiviziune se poate realiza pe cale judecatoreasca.
Nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune, aceasta stare putand fi sistata oricand , pe cale judecatoreasca, daca copartasii nu recurg la un partaj conventional notarial.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ideia este iesirea din indiviziune este conditionata deposibilitatea ca el sa poata construi pe suprefata care ii revine,respectiv 133 m2.
Se poate face iesire din indiviziune cu posibilitatea de a construi impreuna?
Pentru varianta de a construi o locuinta cuplata exista certificatul de urbanism.
V-ar fi teribil de greu amandorura. Aceasta deoarece ati precizat deschiderea de 10 m. Daca iesiti din indiviziune cat ramane deschiderea ? Tineti cont de drumul care trebuie creat prin actele cadastrale. Cred ca v-ar fi imposibil sa construiti.

Alte discuții în legătură

Construire pe un teren in indiviziune ana_marian ana_marian Am cumparat( eu si sotul) acum 10 ani un teren de 20*300 mp, cu o casa construita pe acest teren, impreuna cu alta familie. In acest moment si casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)