avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pentru agenti de asigurare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pentru agenti de asigurare

Societate de asigurari care realizează vânzarea de poliţe prin agenţi de asigurări care sunt angajaţi şi la bancă (din acelaşi grup), doar unii dintre ei.
Plata comisionului pentru aceste poliţe se face prin reţinerea la sursă a impozitului de 16%, indiferent dacă au optat pentru reţinerea de 16% prevăzută la art 78 din Codul Fiscal , nu se mai aplică impozit cu reţinere la sursă de 10%(se consideră profesii liberale)???
Cei care nu realizeată şi venituri salariale au obligaţia de a-şi face declaraţii individuale la ªomaj, CAS, CASS pentru aceste venituri????
Pensionarii- agenţi nu mai trebuie să plătească contribuţii individuale de ªomaj, CASS,CAS????

Alte discuții în legătură

Plata cass la ii cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua. Pana in luna ianuarie 2013, am avut deschisa o intreprindere individuala. In afara de aceasta am mai desfasurat activitatea de agent de asigurari, ... (vezi toată discuția)
Impozit salar minim popa d. popa d. Cat plateste o firma impozit la saluriu minim de 600 lei?Impozitul si al angajatorului si al angajatului? (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)