In februarie 2009 am ramas fara permis,am actionat in instanta,am pierdut si in 09.12.2009 a ramas sentinta def si irevocabila.Am fost sa predau permisul in termen de 15 zile,nu mi l-au primit pt ca nu aveam sentinta.Am facut cerere si scrisa si fax catre tribunal,mi-a fost trimisa sentinta pe data de 05.02.2010.Am fost cu ea din nou la politie,surpriza nu au vrut sa-mi ia permisul pt ca nu era legalizata.Atunci nu m-am mai dus nicaieri.Pe 19.08.2010 au fost trimisi doi agenti la mama mea acasa si mi-au lasat o instiintare sa merg sa depun permisul in termen de 5 zile,tot atunci in acea comunicare spune ca inceperea aplicarii sanctiunii de suspendare a permisului v-a incepe cu ziua imediat urmatoare predarii permisului,iar daca nu am predat permisul de conducere inlauntrul termenului de 5 zile de la data primirii,aceasta comunicare reprezinta si instiintarea ca mi se suspendata dreptul de a conduce.Deci daca nu predau permisul,perioada de suspendare incepe sa curga oricum de la expirarea celor 5 zile.Este asa sau nu???Vreau si eu putin ajutor ,multumesc frumos.:(
Buna ziua !
Predati carnetul de conducere , avand in vedere faptul ca ati pierdut procesul in instanta , asteptati sa treaca perioada de suspendare si.... gata .
Daca nu predati permisul in termenul legal, vi se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile, iar d-voastra oricum figurati in baza de date ca avand permisul suspendat.
avocat Cristina Popescu
Da , termenul curge dupa a 5-a zi , insa cu urmatoarele precizari :
- dreptul de conducere se suspenda chiar daca dvs pastrati permisul ; sa nu credeti ca aveti dreptul de a conduce chiar daca ramane permisul la dvs , intrucat astfel , ati savarsi infractiunea de conducere pe drumuri publice cu permisul suspendat ;
-daca nu predati permisul in termen de 5 zile , perioada de suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile fata de cea dispusa anterior prin PV ptr care ati depus plangere in instanta .
ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca veti fi prins circuland si dvs figurati cu permisul suspendat atunci vi se face si un dosar penal.
ganditi-va bine
multumesc pt raspuns,totusi as mai dori o prcizare,dupa trecerea celor 120 de zile de suspendare permisul devine activ chiar daca nu-l predau,sau perioada de suspendare incepe numai dupa predarea lui.Pe scurt il dau sau nu perioada trece nu??? :(
Alte discuții în legătură
Permis suspendat
Aliahdar
Buna ziua,
In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ... (vezi toată discuția)