va rog sa-mi dati un sfat. cum sa procedez in cazul in care am un teren de constructii de 29 arii la sosea in judetul cluj loc Casei , si nu-l pot utiliza deoarece este un stilp de inalta tensiune care-mi limiteaza posibilitatile de utilizare.
nu exista nicio lege care m-ar putea ori despagubi ori o schimbare de teren, cred ca termoelectrica este responsabila???.
ce as putea face sa -mi pot folosi terenul respectiv?[nu-l pot nici vinde] cu multumiri
Se poate solicita in instanta fie mutarea stalpului de tensiune de pe terenul dvs, fie obligarea proprietarului stalpului la plata lipsei de folosinta a terenului.Existenta acestui stalp pe terenul aflat in proprietatea dvs echivaleaza cu o expropriere,iar regulain aceasta materie consta in acordarea unei drepte si prealabile despagubiri, conditie neindeplinita pana in prezent
Trebuie sa faceti dovada calitatii de proprietar asupra terenului respectiv si a existentei unui stalp de tensiune pe acest teren .Dovada existentei stalpului se face fie printr-o expertiza extrajudiciara care sa stabileasca amplasamentul stalpului, fie prin expertiza care va fi solicitata in fata instantei.In baza Legii nr. 13/2007(legea energiei electrice, veti solicita instantei pronuntarea unei hotarari in functie de varianta pentru care optati.