avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri - stalp de inalta tensiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri - stalp de inalta tensiune

va rog sa-mi dati un sfat. cum sa procedez in cazul in care am un teren de constructii de 29 arii la sosea in judetul cluj loc Casei , si nu-l pot utiliza deoarece este un stilp de inalta tensiune care-mi limiteaza posibilitatile de utilizare.
nu exista nicio lege care m-ar putea ori despagubi ori o schimbare de teren, cred ca termoelectrica este responsabila???.
ce as putea face sa -mi pot folosi terenul respectiv?[nu-l pot nici vinde] cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters129189 , utilizator 18:30, 31 August 2010
Se poate solicita in instanta fie mutarea stalpului de tensiune de pe terenul dvs, fie obligarea proprietarului stalpului la plata lipsei de folosinta a terenului.Existenta acestui stalp pe terenul aflat in proprietatea dvs echivaleaza cu o expropriere,iar regulain aceasta materie consta in acordarea unei drepte si prealabile despagubiri, conditie neindeplinita pana in prezent
da multumesc ,v-as fi recunoscatoare daca mi-ati detalia si pasii pe care sa-i fac in continuare si eventual sanse de cistig?
poti sa ceri uzufruct pe 3 ani in urma
Trebuie sa faceti dovada calitatii de proprietar asupra terenului respectiv si a existentei unui stalp de tensiune pe acest teren .Dovada existentei stalpului se face fie printr-o expertiza extrajudiciara care sa stabileasca amplasamentul stalpului, fie prin expertiza care va fi solicitata in fata instantei.In baza Legii nr. 13/2007(legea energiei electrice, veti solicita instantei pronuntarea unei hotarari in functie de varianta pentru care optati.
cred ca e f greu de luptat cu o firma ca si electrica ..totusi nu-mi spuneti cum sa procedez? numai prin instanta se poate cere acest drept al meu ?

Alte discuții în legătură

Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu electrica Raluca_B Raluca_B Buna ziua, Ma numesc Raluca Bokor si as dori sa ma ajutati sa gasesc un raspuns la o problema ff importanta pentru mine. Parintii mei au pe un teren - ... (vezi toată discuția)