avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caini la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caini la bloc

Buna ziua,
Stau in Cluj-Napoca, intr-o garsoniera amenajata din uscatorie (15 mp), am doi caini de talie medie si multe probleme cu vecinii. Cainii sunt vaccinati si deparazitati si nu latra in casa. In Cluj este o lege aparuta anul acesta care spune ca pentru a detine mai mult de 2 caini e nevoie de acordul asoc de locatari. Acum o saptamana am fost convocata la Primarie, la serviciul de protectia mediului si igienizare - cred ca tine de politia comunitara. M-am prezentat cu carnetele de sanatate ale cainilor, rezultatul fiind ca nu am primit nici macar un avertisment. Sfatul inspectorilor a fost sa discut cu administratorul si sa ii explic ca din pct de vedere legal sunt in regula si nu exista lege care sa imi interzica sa tin doi caini. Din pacate administratorul este dintre cei care nu sunt de acord cu tinerea animalelor in casa si ma ameninta ca o sa ma lase fara caini, ca o sa imi tina calea cand intru in bloc si o sa le dea drumul cainilor. Nemultumirile exprimate s-au schimbat in timp: ca lasa par pe iarba, ca deranjeaza si calca presurile (eu aranjez presurile deranjate de altii, doar ca sa taca), ca o sa murdareasca peretele scarii blocului (cand urca si coboara), ca miros, ca lasa par pe scara (par care le intra in case), ca fac pisu in spatele blocului (dupa ce nu i-am mai scos prin spate, sunt nemultumiti ca fac in fata blocului), unei vecine nu ii place sa vada cainele in timp ce isi face nevoile, ca vecinii au copii mici si altii sunt batrani si bolnavi. O vecina ma ameninta ca o sa isi scoata adeverinta (falsa) ca e alergica, alta are fobie de caini. Cu toata bunavointa mea (am luat spray de camera pt animale, dau cu el in bloc, sunt de acord sa iau spray cu sensori de miscare pt scara blocului, sa imi tund cainii, sa spal scara blocului, sa-mi spal cainii mai des de o luna, sa nu-i plimb in jurul blocului- deja nu ii mai plimb acolo de 2 luni), vecinii continua sa ma ameninte. Imi puteti da un sfat?
Cel mai recent răspuns: rudolpha , utilizator 23:16, 9 Martie 2018
sa va aparati drepturile. puteti tine cainii in spatiul ce va apartine. ce fac vecinii e un abuz. puteti sa depuneti plangere la politie impotriva lor.
Multumesc
Nu aveti nici o sansa. Administratorul va castiga pentru ca legea este de partea lui. Va trebui sa renuntati la a mai creste cainii in bloc.
andrei2013 a scris:

Nu aveti nici o sansa. Administratorul va castiga pentru ca legea este de partea lui. Va trebui sa renuntati la a mai creste cainii in bloc.

Care lege?
Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,

Administratorul va castiga pentru ca legea este de partea lui. Va trebui sa renuntati la a mai creste cainii in bloc.

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Miros îngrozitor de la câine radusava81 radusava81 La parterul blocului, format din 4 etaje, locuiește o doamnă de circa 75 ani. Băiatul ei s-a despărțit de soție și i-a adus mamei lui (vecina ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)