avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deconectarea de la sistemul centralizat de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deconectarea de la sistemul centralizat de incalzire

CE URMARI POATE AVEA UN LOCATAR DACA SE DEBRANSEAZA FARA APROBAREA CET DE LA SISTEMUL DE TERMOFICARE,INTRUCAT SISTEMUL DE APROBARE PREVEDE REECHILIBRAREA SISTEMULUI DE CALDURA PE CHELTUIEALA CELUI DEBRANSAT.
Cel mai recent răspuns: farnel , utilizator 21:24, 14 Septembrie 2010
Poate sa nu i se ia in calcul deconectarea si sa fie pus sa plateasca caldura in continuare.

Interventie moderator
Am rugamintea sa scrieti cu litere mici.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
elga50, moderator
Sigur nu-i este luat in calcul deconectarea, deoarece nu are acel proces verbal de sigilare a instalatiei si nu poate fi scazut din SET-ul facturii de caldura.
Va fi calculat ca orice utilizator ramas la sistem.
Daca este bloc cu repartitoare, cititi si reglementarile Ordinului 343/2010.
Atata timp cat legea spune ca in cazul deconectarii in scopul montarii unei alte surse legale de incalzire, avem doar obligatia sa anuntam furnizorul de energie termica cu 30 de zile inainte, dar acest furnizor refuza fara nici un temei legal ,sa execute deconectarea si sa incheie acel proces verbal ....ce se poate face? Sa-l actionam in judecata si inca 2-3 ani pana la fianlizarea procesului sa fim lipsiti de dreptul de a ne alege sursa de incalzire?
farnel a scris:

Atata timp cat legea spune ca in cazul deconectarii in scopul montarii unei alte surse legale de incalzire, avem doar obligatia sa anuntam furnizorul de energie termica cu 30 de zile inainte, .........


Iata ce spune legea 325/2006 mai departe la alin. (5) si (6) al aceluiasi articol 30:
(5) Deconectarile/debransarile prevazute la alin. (1)-(3) se efectueaza numai de catre operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitarii, dupa verificarea documentelor care dovedesc indeplinirea conditiilor cumulative impuse.

(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de catre solicitant.


Cu alte cuvinte il putem anunta, dar deconectarea o face el pentru ca tot el are si sarcina de a recalcula parametrii tehnici ai intregii instalatii din bloc. Teoretic! Nu stiu daca o face sau nu......

Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
elga50, moderator
Buna seara,
Mie mi s-a aprobat cererea de debransare, dar ei mi-au spus ca pot sa ma debranseze abia la anu deoarece nu mai au timp, se poate asa ceva??
Vecinii de sub mine si cel din stanga nu mai locuiesc de 8-10 ani... de ce sa mai astept inca un an sa platesc degeaba.... Eu dau drumul la apa calda si abia dupa 20 minute vine si atunci e cum e. Ce se impune daca am cererea aprobata dar ei nu vin sa ma debranseze, dar daca ma debransez singur

Alte discuții în legătură

Debransare ContSters167676 ContSters167676 Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)
Debransare termoficare - cerc vicios vasilefi vasilefi debransarea legala de la sistemul centralizat se face numai cu acordul CET-lui? Am aprobarea asociatiei de proprietari, semnatura vecinilor si adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul de termoficare melaniag melaniag Buna ziua! de ceva timp ma chinui sa ma debransez de la sistemmul de termoficare insa nu am primit raspuns favorabil deorece locuiesc intr-un bloc unde nu au ... (vezi toată discuția)