avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperarea permisului de conducere

Am avut permisul suspendat iar dupa expirarea perioadei am inteles ca imi va veni prin posta acasa, este adevarat?, sa cum il voi putea recupera?, iar amenda cat timp va mai ramane valabila, 5 ani?

Cel mai recent răspuns: nemespetrica , utilizator 09:22, 30 August 2010
Ati inteles gresit.Numai cu trimiteri prin posta a permiselor nu va cheltui politia banii.
Atentie la art. 219 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002:
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
c) in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat.
iar amenda cand va fi stearsa, in 3 sau 5 ani?
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
nemespetrica, utilizator
Niciodată. Urmăriţi pe forum că s-a mai răspuns la această întrebare.
nemespetrica a scris:

iar amenda cand va fi stearsa, in 3 sau 5 ani?


Amenda neplatita, devenind creanta bugetara, se va prescrie in 5 ani.
Dar intre timp DGFP nu va sta degeaba.Mai intai, se va incerca executarea silita a dvs., cu bunurile pe care le aveti in proprietate.
Apoi, daca persoana sanctionata contraventional care nu are venituri declarate ce ar putea fi executate silit in procedura executarii amenzii contraventionale, conform art. 9 alin. (5) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor: "In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (4), instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii".
Asa ca daca nu platiti banii, platiti cu matura si lopata la primarie.
partea mai nasoala este ca am un autovehicul bun personal, asta imi va da de gandit... :D, iar acesta amenda se poate majora sau ramane fixa?

Alte discuții în legătură

Am condus sub influenta alcoolului. consecinte? ciorik ciorik buna ziua...am o mare problema.Am fost la banchet unde am baut considerabil zic eu...la plecare am luat masina si mam invartit prin parcare unde am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere Cojocariu Sîrghe Iulian Cojocariu Sîrghe Iulian Bună ziua! Mă adresez cu o problemă de întelegere în privința suspendării permisului de conducere pe o perioada de 90 zile datorită consumului de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis d807 d807 am avut suspendat permisul pe 90 de zile pentu nr expirate,si in data de 15 ian imi expira cele 90 de zile .ce se intampla cu permisul meu? (vezi toată discuția)