avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am facut o asigurare de viata in numele altcuiva, ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am facut o asigurare de viata in numele altcuiva, ce pedeapsa primesc???

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
In urma cu un an, pentru a imi completa target-ul aveam nevoie de o asigurare de viata, am rugat un prieten daca stie alt prieten care e dispus sa ii fac o asigurare de viata gratis pe un an de zile, imi trebuia doar copia acestuia de buletin si aprobarea lui. Prietenu meu imi da copia de buletin, ii fac asigurarea, completez asigurarea si semnez in locul clientului. Dupa un an, celui care i-am facut asigurarea depune plangere impotriva mea, iar acum a inceput urmarirea penala impotriva mea. Repet asigurarea de viata a fost platita de mine pentru un an si nu il obliga pe acesta cu nimic!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 21:16, 6 Septembrie 2010
Luati-va urgent un avocat. Nu e de joaca. Spuneti avocatului toate imprejurarile.Cum a aflat a treia persoana de asigurare?
I-a venit acasa plicul de firma.
Ce pedeapsa veti primi - asta va stabili instanta. Daca ajungeti pana acolo. Incercati sa luati legatura cu persoana in cauza; poate il convingeti sa isi retraga plangerea.
Apelati intre timp la un avocat.
Vroiam sa aflu ce pot sa patesc maxim. Nu ca as fi multumit cu un dosar penal, se poate si mai grav de atat?
Pai cel mai grav ar fi o condamnare cu executare la inchisoare, ce vreti mai grav? cand se vorbeste de dosar penal adesea se au in vedere condamnari urmate de pedepse penale.

Alte discuții în legătură

Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Falsificarea unui inscris sub semnatura privata ContSters161642 ContSters161642 Am descoperit recent ca mi-a fost falsificata semnatura pe un ordin de plata si au fost retrase din cont niste sume de bani. Intre timp suma a fost ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)