avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare contract inchiriere

Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea speta.In timpul casatoriei, sotul incheie un contract de inchiriere pentru o locuinta ANL. El figureaza ca titular de contract, in calitate de chirias. In contract se mai stipuleaza ca locuinta va fi folosita de chirias si familia sa compusa din urmatorii chiriasi: X - in calitate de sotie.
Intre timp intre cei doi a survenit divortul, fosta sotie revenind la numele avut anterior si plecand din tara. Cum poate proceda fostul sot ca in contractul de inchiriere sa nu mai figureze fosta sotie?
Va multumesc mult, anticipat.
Cel mai recent răspuns: nramona , utilizator 11:38, 7 Septembrie 2010
Faceti o cerere in acest sens la ANL si atasati sentinta de divort. Se va incheia un act aditional la contractul de inchiriere.:)
Asa m-am gandit si eu, dar se pare ca cei de acolo vor o sentinta judecatoreasca, de evacuare, probabil #-o. Si chiar nu stim cum trebuie procedat.Multumesc pentru raspuns.
Eu stiu ca acest tip de contracte (de inchiriere a locuintelor ANL) se incheie cu primaria, nu cu ANL. Vedeti contractul.
Solicitarea unui act aditional nu cred ca este o solutie fericita avand in vedere criteriile de acordare a acestor locuinte.
Orisicum inchirierea este pe o perioada determinata, asa ca, pentru a avea unde locui este mai bine sa renuntati.
Asa m-am gandit si eu, dar se pare ca cei de acolo vor o sentinta judecatoreasca, de evacuare, probabil . Si chiar nu stim cum trebuie procedat.Multumesc pentru raspuns.

Mergeti si intrebati exact ce trebuie sa faceti (la ANL/Primarie -recunosc ca nu stiu exact cine incheie aceste contracte:">).
Ref. la sentinta de evacuare: asa vi s-a spus ca trebuie sau doar banuiti. Nu inteleg pt. ce trebuie asa ceva.
In contract "se stipuleaza ca locuinta va fi folosita de chirias si familia sa compusa din urmatorii chiriasi: X - in calitate de sotie", iar dvs. si sotia nu mai constituiti o familie, intervenind divortul.

Contractul este incheiat cu, Cons. Local. Si locuinta a fost acordata fostului sot tocmai pentru ca el indeplineste criteriile. Contractul a fost reinnoit anul trecut, dar in aceeasi forma in care a fost incheiat, fiind trecuta si fosta sotie. Acum respectivul vrea sa-si refaca viata, sa se insoare din nou si normal ca nu mai vrea sa apara in contract fosta. Pentru modificarea contractului i s-a zis sa o dea in judecata pe fosta sotie, dar nu si ce fel de actiune trebuie promovata. Mai astept opinii , daca aveti.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dupa divort nramona nramona Buna ziua. As vrea sa aflu cum trebuie sa procedeze sotul care dupa divort a ramas in locuinta ANL pentru ca in contractul de inchiriere sa nu mai figureze si ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta chirie igabriel igabriel vreem sa divortam pe cale amiabila.din casatorie au rezultat doi copii, din care unul este minor.locuim intr-o locuinta cu chirie.In cazul partajului ,cine ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)