avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare apometre

Buna ziua

Am si eu o intrebare .. in cazul in care am montate apometre pentru apa in apartament .. dar din anumite motive nu am mai reusit sa citesc apometrele si sa le dau la administratie pentru calcularea intretinerii .. (consumul pentru apa calda si rece fiind estimat de cei de la administratia blocului si adaugat in listele cu intretinerea) se mai poate recalcula din urma pentru ca , consider ca am fost incarcat la intretinere cu mai multa apa ..
Exista cumva o lege prin care un reprezentat al asociatiei trebuie sa vina o data pe an sa imi citeasca apometrele pentru a face recalcularea consumului?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:03, 8 Septembrie 2010
Pentru citirea apometrelor in reglementarile ANRSC se spune ca poate fi facuta de catre un reprezentant al asociatiei sau de catre proprietar insusi. Deci nu exista o obligativitate.
Daca vi s-a pus un consum estimat, sigur, poate fi regularizat, dar sa nu va asteptati sa vi se scada imediat si deodata, deobicei in liste se tine consumul pe zero pana ajungeti sa depasiti cu indexul apometrelor indexul din evidenta administratorului.
Aveti cumva idee care este legea care face referire la acest lucru .. am intrebat la administratie daca pot veni sa citim apometrele pentru a face regularizarea insa raspunsul lor a fost ca acest lucru nu este posibil si ca nu exista nici o lege care specifice ca se poate face regularizarea daca eu nu am decralat ..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se poate ca in hot.comitetului sa se fi dedis, ca cei care nu aduc index apometru la timp, in aceea luna sa fie trecuti pe liste ca pausal si fara sa se revina la indexu proprietarului atunci cand vine cu el. adica in acea luna platesti un nr de metri apa, si cand aduci indexu, platesti de unde ai ramas cu 1luna in urma pana la noul index, fara sa se scada ceea ce ai platit in sistem pausal.
pe deoparte e bine, ca lumea are mereu pretentii...dar cand vine vorba sasi exercite si drepturile, uita...cand ati plecat in vacanta/excursi/in afara localitatii...trebuia sa lasati atunci index apometru, cu toate ca mai era pana la data cand trebuie sa depuneti indexurile la cutia asociatiei.
Aceste regularizari se fac asa cum s-a decis in Comitetul executiv. Noi am decis ca regularizarie sa se faca pe maxim 3 luni din urma. Proprietarul are obligatia sa aduca lunar indexul iar administratorul verifica personal apometrele (index, sigilii...0 de 2 ori pe an. Se fac regularizari ( plus sau minus) si cu aceste ocazii.
Cereti PV al adunarii generale sau a sedintei comitetului executiv in care s-a hotarat ca cei care nu aduc citirea apometrelor nu au dreptul la regularizare.
Daca nu au o asemenea hotarare luata in asociatie, fac abuz si ii puteti reclama la primarie pe cei care se impotrivesc sa va regularizeze consumul.

Aceasta regularizare este similara cu "electrica" unde se estimeaza doua luni si a treia se regularizeaza.
Ce fac dumnealor miroase a abuz si poate fi calificat ca furt din buzunarul dv. Pe viitor sa nu mai "tineti buzunarul larg deschis in fata hotilor", adica sa va duceti citirile apometrelor sau sa anuntati daca nu le puteti citi in timp util.


Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Pausal, pausal da' sa stim si noi! Richiu Richiu Buna ziua O sa intru direct in subiect, incercand sa fiu cat mai succint si clar. Mai ales ca subiectul a mai fost dezbatut aici (citesc pe acest forum de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza consumul de apa pe luna cind proprietarul nu il declara ,dar totusi are contorizare. carmen-69 carmen-69 As avea mare nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta problema: la inceputul lui ianuarie 2009 am plecat in strainatate, la munca pentru mai mult timp. In ... (vezi toată discuția)