avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminarea tinerilor la locul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminarea tinerilor la locul de munca?

Personalul didactic din invatamant cu mai putina vechime "beneficiaza" de :
-ore de predare plasate spre sfarsitul programului
- mai multe ore de predare
-pauze intre ore de predare
-mai multe ore de serviciu
-tratament injositor atunci cand isi exprima punctul de vedere(" nu accept critici de la unul care e anul 1 in invatamant") etc
Exista vreo lege,in afara de Codul Muncii,care ite poate apara ?Cod Civil,Cod Penal?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 21:54, 11 Septembrie 2010
Exista legea bunului simt. Personalul didactic nou incadrat considera ca are numai drepturi in cadrul scolii, iar obligatiile cad exclusiv pe umerii celor cu vechime. Retineti: toti au ferestre, toti fac de serviciu pe scoala, toti au ore de predare si la inceputul si la sfarsitul programului, iar ore de predare este exclus sa aveti mai multe.
Apoi, ati auzit de curba de efort? Daca sunt ore de romana, matematica, fizica sau altele care solicita un efort intelectual deosebit, este obligatoriu sa fie in prima parte a programului, in zilele de mijloc ale saptamanii. Mai cititi ceva psihopedagogie, poate aflati de curba lui Gauss, chiar daca e un prafuit precum colegii dv.!
In ce priveste criticile de care vorbiti, ia mai ganditi-va, cine cui le aduce?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Vai,vai,vai:) am dat peste un cadru didactic:)
Va recomand asc orare pentru a realiza un orar care sa respecte ce spun cartile de pedagogie:)))))Incercati sa realizati un astfel de orar in care mai multe jumatate din cadre didactice au ore in 2,3,4 scoli si li se aseaza orele doar intre anumite zile si la anumite ore:)...apoi tot in cartea de pedagogie(evident nu avem aceleasi lecturi) chestia cu ore grele si usoare e pur subiectiva...ce ti se pare ti greu nu e la fel si pentru mine...Cand "proful de mate" are zile de predare luni si vineri de unde sa ii poti pune orele la mijloc de saptamana...Lumea reala e putin mai diferita
Caz concret...un prof. de matematica debutatnt are orele plasate in schema de orar de la 16 la 19 ,iar colegul sau de matematica pleaca din scola la ora 16 ...cel tanar efectueaza 2 ore de servicu pe scoala...colegul sau 30 de minute...Nu stiti despre ce vorbiti...Pentru ce mai exista sporul de vechime?...Expresia "nu ii pun ora asta de la 17 la 18 pentru ca i din sat cu mine va este cunoscuta"?Lumea reala i putin mai complicata...ma intereseaza sfatul unui jurist ...
Sa demonstrati discriminarea. Cu tupeul, nu puteti. Eu stiu despre ce vorbesc, dumneavoastra ar trebui sa ascultati. Sa aveti intai vechimea aceea de care vorbiti, anii de studiu ai acelora pe care ii blamati, gradele lor didactice si pe urma...de la egal la egal.
Repet: demonstrati discriminarea! Pana acum ati sustinut aspecte pe langa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elena138, utilizator
15 ani vechime in invatamant sunt suficienti?Cu examen de admitere cu 22 de candidati pe un loc....cu acelalesi grade didactice dar nu cu aceleasi ore petrecute in biblioteca ...cu titularizare nationala ...nu cu repartitie guvernamentala...in 13 ani de zile nu am vazut pe niciun "batran" in biblioteca din localitate...nu pot sa invete sa deschida un calculator.. sau sa invete un limbaj de programare pentru a realiza un"soft" educational...nu sunt in stare sa citeasca o lege,sa inoveze...etc...nu pot sa gandesca singuri...au nevoie de ordine scrise ale ISJ-ului loc pentru a lua o decizie....lectiile lor arata precum in Evul Mediu....cu note de 5,6,7 acordate elevilor cu "stare" la inceputul anului scolar pentru ca elevii sa "deconteze" la meditatii...nu au curaj sa"iasa" la greva pentru ca se tem de 'inspectie"..Sa demonstrez discriminarea?E foarte simplu!!!!.... un orar alcatuit "pe cadre didactice" cu semnatura directorului in care se observa cu ochiul liber ca doar "tinerii pleaca din scoala la ultima ora si numai ei au pauze...E suficient?
Nu. Trebuie mai mult. Trebuie sa aratati preferintele pt. prof. X, abuzurile asupra lui Y, faptul ca va impiedica sa fiti inovator, sa aveti initiativa etc. Puteti sa probati acest lucru prin certificate de competenta, prin extrascolare avizate de isj, prin materiale publicate, prin descoperiri stiintifice si altele asemenea. Sunteti foarte revoltat, dar nu aveti dreptate. Serviciul pe scoala intra in fisa postului fiecarui cadru didactic si ziua se fixeaza cand acesta are cele mai multe ore. Ca nu si-l face toata lumea, asta e altceva.
In privinta orarului, iar nu aveti dreptate, ma rog, nu atrage raspunderea comisiei de intocmire a acestuia.
Ferestre are toata lumea. Nu se poate altfel.
Normal ca e nevoie de acordul scris al isj, doar el este angajatorul, scoala este doar o unitate, aflata in subordinea sa, iar directorul este delegatul isj.
Faptul ca nu vedeti "batranii" in biblioteca, nu v-a dus cu mintea la faptul ca ar putea avea deja in biblioteca ceea ce dv. cautati acum?
Daca nu deschid calculatorul, nu inseamna ca sunt oligofreni, nu-i descalifica pentru specialitatea lor. Daca ar fi toti profesori de info, ati avea dreptate, ca acolo e proba eliminatorie pentru inscrierea la concurs. Adica e conditia de fond.
Lectia clasica, adica ceea ce numiti dv. "Evul Mediu", nu a fost contestata de specialistii in stiintele educatiei. Dimpotriva, este fundamentul pe care se construieste lectia moderna, este structura pe care se realizeaza un demers didactic adaptat la toate tipurile de nevoi educationale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata cu ora stefaste stefaste Buna ziua! Ma numesc Elena ,sunt pensionara ,am lucrat in invatamant ca profesor cu studii superioare,grad didactic I, 41 ani. In anul 2018 ,octombrie m am ... (vezi toată discuția)
Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)