avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu cetatean indian,in india
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu cetatean indian,in india

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva,poate din experienta,sau poate ca stie carei autoritati romane sau indiene sa ma adresez.Eu sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc pe teritoriul Indiei cu un cetatean indian.Ati putea,va rog,sa imi spuneti,dupa casatorie,daca primesc imediat,in termen de o luna sau doua cel mult,o prelungire macar,sau carte de rezidenta permanenta pentru India?adica daca nu trebuie sa ma intorc in romania sa aplic din nou pentru viza pentru india,ca sa ma intorc sa locuiesc cu sotul meu acolo.pentru ca ma gandesc eu,ca odata casatorita cu un cetatean indian,cu certificatul indian de casatorie,ambasada romana din delhi ar trebui sa imi prelungeasca automat dreptul de sedere acolo pana primesc un permis de sedere permanenta,adica nu vreau sa ma expulzeze sau sa vin in romania sa stau despartita de sotul meu inca 6 luni sau cat o fi.sunt foarte confuza,si am nevoie de un ajutor,daca stie cineva.

Va multumesc mult anticipat!
Cel mai recent răspuns: yo44 , utilizator 20:58, 13 Septembrie 2010
Ati putea sa luati legatura cu Ambasada Romaniei din India ..
Ambasada României în India

Adresa: A-47, Vasant Marg, Vasant Vihar, New Delhi 110 057, India
Telefon: 0091-11 16.14.0447; 26.14.07.00;
Fax: 0091-11-26.14.06.11
Web: [ link extern ] /
E-mail: embrom@airtelmail.in

Secţia Consulară
Telefon: 0091-11-26.14.16.63
E-mail: visaromania@airtelmail.in
Ce legatura are Ambasada Romaniei cu speta in cauza?
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic
da,asa m-am gandit si eu,ca de la sursa aflu cel mai bine,numai sa imi raspunda si sa imi spuna daca datele despre actele de casatorie acolo sunt actuale.caci am citit pe net ca daca te casatoresti la starea civila din india,dureaza vreo 4 luni in total,ori astazi ambasada indiana din romania nu iti ofer viza decat pe maxim 3 luni.si nici posibilitate de prelungire ulterioara nu ai asa de usor.multumesc pentru raspunsuri!
daca stiti Dvs.mai multe,va rog sa ma indrumati si pe mine fiindca nu stiu ce sa fac.cui sa ma adresez ca sa imi spuna adevarul despre ce trebuie sa fac pentru casatoria in india in maxim 3 luni si dupa aceea sa nu ma mai intorc in romania pentru a sta iar aici si a obtine iar viza sa merg la sotul meu.

va multumesc mult!
Este gresit sa va adresati Ambasadei Romaniei din India pentru aceasta cauza.

In Romania trebuie sa va adresati Sectiei Consulare a Ambasadei Indiei din Bucuresti, iar in India va adresati Foreigners Registration Office, care apartine de Ministerul Afacerilor Externe al Indiei.

Dacă se intenţionează şederea peste şase luni, este necesară înregistrarea la Foreigners Registration Office (New Delhi) sau Foreigners Regional Registration Offices (capitalele statelor din compunerea federaţiei), în termen de 14 zile de la sosire. În baza înregistrării se eliberează un permis de şedere, valabil pe o perioadă mai lungă, în funcţie de scopul urmărit (studii-5ani, afaceri-2 ani, muncă- perioada prevazută în contractul de muncă).

Alte discuții în legătură

Acte casatorie romanca cu cetatean indian in india mihaelasdf mihaelasdf Buna, vreau sa ma casatoresc in India cu un cetatean indian, dar nu la ambasada ci la el in oras. Ce acte sunt necesare? Trebuie sa-mi trimita el ... (vezi toată discuția)
Casatorie romanca - indian edit_estera edit_estera Buna ziua. Pt o casatorie cu un cetatean indian: ne putem casatori inca din prima sa vizita in Romania? Sau trebuie sa vina de mai multe ori? E nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza pentru cetatean indian malinaileanab malinaileanab Buna ziua, As dori sa aflu cum poate sotul meu,cetatean indian,sa obtina o viza de scurta sedere in Romania pentru a merge impreuna de sarbatori la parintii ... (vezi toată discuția)