avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz pe motive de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz pe motive de sanatate

Eu de mai mult de o luna si jumatate stau in concediu medical .Din pacate nu mai pot lucra pe acelasi post deoarece imi afecteaza sanatatea (stau 8 ore pe scaun si imi cauzeaza dureri mari).Pot sa imi dau demisia fara preaviz deoarece nu mi se pare corect sa lipsesc mereu de la munca sau sa stau 2-3 ore dupa care sa plec din cauza durerilor.Frica mea este ca angajatorul nu va accepta demisia fara preaviz.Cum ar trebui sa procedez corect fara ca sa fiu obligata sa mai merg la munca si sa stau cu medicamente pt a suporta durerea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 9 Septembrie 2019
Solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b c.mun. In acest acz nu se acorda preaviz.
Si daca ei nu accepta?Le cunosc stilul noi suntem niste roboto pt ei.
Daca angajatorul nu accepta atunci trebuie sa stati in preaviz.
tarchi a scris:

Si daca ei nu accepta?Le cunosc stilul noi suntem niste roboto pt ei.

Incercarea moarte n-are ... depuneti cererea , iar daca refuza solicitati incetarea c.i.m. prin demisie si veti sta in preaviz.
buna ziua . aceasi problema o am si eu
am muncit 1 an si 2 luni si mis- a agravat sanatatea am fost internata o jumatate de luna leam dus medical doua luni dar medicul mia zis sa ma retrag ca nu mai duc mult asa la program de 16 ore in piciare stres caldura etc.
si mar interesa un raspuns concret daca dupa medical pot sa imi dau demisia fara preaviz..
va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b c.mun. In acest acz nu se acorda preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Atnerolf Atnerolf Buna ziua, am ai eu o mica problema de rezolvat si nu stiu cum. Doresc sa imi dau demisia deoarece am fost jignita de patroana si ca nu mi se cumpara ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca perioada determinata AndrewStarlike AndrewStarlike Buna ziua, Sunt angajat pe perioada determinata de 1 an incepand din decembrie. Am inceput sa am probleme de sanatate din cauza curentului de aer. Biroul ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Medaly89 Medaly89 Ce se poate întâmpla daca mi-am dat demisia la zi dar angajatorul nu vrea să o accepte?imi solicita preaviz si nu vreau sa stau!mulțumesc! (vezi toată discuția)