minadev a scris:
Am un credit in euro la BCR. Am fost la banca pt. OUG 50/2010 si mi s-a dat un document aditional in care se precizeaza ca valoarea comisionului de risc (in cazul meu, 42 euro) se adauga la comisionul de administrare (la mine, 7,5 euro), astfel incat nu o sa mai platesc un comision de risc de 42 de euro, ci unul de administrare de 49,5 euro(!!?). :))Nu am semnat actul si ma intereseaza daca este legala o asemenea procedura si cum au procedat si altii intr-o situatie similara. Chiar este posibil ca o banca sa apeleze la asemenea "smecherii"? Legea permite bancii un asemenea subterfugiu? Multumesc.
nu este legala asemenea procedura. e chiar penibila!:))
comisionului de risc (daca acesta este prevazut in contractul de credit impreuna cu comisionul de administrare) devine nul de drept din data de 21 iunie 2010, deoarece in OUG 50/2010, art. 36 acesta nu exista in lista de comisioane acceptate, comisionul de administrare fiind prezent.
banca trebuie sa aleaga intre a comisionul de administrare prevazut in contract si comisionul de cont curent (conform OUG 50/2010, art. 36) (bineinteles va fi preferat comisionul cel mai mare, adica cel prevazut in contract, comision de administrare).