avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare fortata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare fortata

Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus celor 6 sau mai putini debransarea totala a blocului de la sistemul centralizat de furnizare a caldurii termice? Dar, daca exista doar unul care doreste sa ramana conectat la CET ceilalti pot sa-l forteze sa renunte? E vorba de 2 pensionare care sunt disperate ca acum in prag de iarna vecinii le impun sa-si monteze centrala termica. Iar ele nu au posibilitati financiare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 21 Septembrie 2010
Impunerea la care faceti vorbire nu are temei legal
Legal nu poate fi nimeni fortat sa-si puna CT, cu atat mai mult cu cat proprietarii respectivi nu au mijloace financiare sa suporte o asemenea lucrare. Poate vor vecinii sa le suporte aceste cheltuieli?!?
Doamna, cei 6 sau mai putini - in conditiile in care vor ramane conectati la sistemul centralizat de incalzire - vor achita sume omense pentru incalzire, astfel incat este de preferat sa se ia masura, nu de deconectare, ci de inchidere totala a intrarii ag. termic in bloc - cu anuntarea prealabila a furnizorului. Noi avem aceasta situatie la 2 blocuri, inca de acum 2-3 ani. Deci nu se consuma, nu se plateste. Aceasta a fost hotararea proprietarilor stabilita in AG.
Faza cu obligarea celor 6 de a-si monta CT este ciudata si ilegala, insa daca intr-un final se va continua furnizarea ag. termic in bloc pentru sezonul urmator, cei 6 proprietari sa-si faca un bilant la data de 1 mai 2011. Vor constata ca mai bine si-ar fi montat CT...
Pe ceilalti proprietari din bloc ii inteleg. Se tem ca vor fi nevoiti sa achite din greu niste costuri la incalzire care nu prea au legatura cu dansii. Stiu, spatii comune (care de fapt nu prea mai sunt), tevi verticale si cate si mai cate. Nici nu stiu cum ne vom descurca in aceasta iarna in aceasta privinta! Toate institutiile care mai de care mai abilitate dau Ordine cu caracter de Lege, iar pe noi proprietarii nu ne intreaba nimeni!
In final, daca-mi permiteti un sfat: cei 6 sau mai putini sa incerce sa nu consume ag. termic pentru incalzirea locuintei - din motivele aratate, eventual sa mearga repede la furnizor pentru a incheia contracte individuale de furnizare a agentului termic pentru locuintele lor. Furnizorul v-a analiza situatia de la fata locului (amplasarea in bloc a celor 6 apartamente), v-a dispune izolarea coloanelor verticale, precum si a tevilor de la subsol, etc.
Domnule Adam Grecu
Cred ca in acest caz problema este de ordin moral mai mult decat material, cel putin din partea celor cu CT. Cum sa obligi, tu persoana cu venituri bune sau bunicele, de vreme ce ti-ai permis sa-ti pui CT, niste amarate de pensionare care abia isi trag sufletul, sa faca aceste cheltuieli imense, legate de montarea unei CT. Plus umblatul dupa acte si debusolarea de care ar avea parte pentru aceasta operatiune.
Daca ele stiu ca vine iarna si au de platit ce au de platit ...isi maruntesc banii cum cred si cum se pricep, plus ca primesc si acea subventie la caldura.

Nu va suparati, dar a-ti pune CT in apartament la o varsta inaintata, cand ai o pensie amarata, mai esti si singur sau bolnav...asta e o aventura la care ceilalti vecini ar supune aceste persoane, cu mult cinism.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
elga50, moderator
In cazul in care cele 6 persoane platesc mai mult decat in situatia in care toti proprietarii ar fi racordati la sistemul centralizat, nu se calculeaza bine consumul de caldura. Teoretic, indiferent ca sunt doar 6 proprietari racordati sau 60, consumul de caldura ar trebi sa fie la fel in ambele situatii(pentru cei racordati).
Va reamintesc ca toti proprietarii, racordati sau nu, trebuie sa plateasca caldura pentru spatiile comune si pentru tranzitarea coloanelor verticale.

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)