avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara contabila

Buna ziua. sunt creditoare la o firma care este in faliment, as putea sa cer o expertiza contabila ?mentionez ca am creante reprezentand 74 % din masa credala, si daca da cum se procedeaza? pe ce temei legal sa imi intemeiez cererea? si cine desemneaza expertul? tribunalul sau il pot numi eu? va multumesc
Cel mai recent răspuns: printessa172005 , utilizator 18:02, 28 Septembrie 2010
Teoretic,da se poate
Daca va asumati achitarea c/v expertizei,daca detineti motive temeinice care sa conduca la necesitatea si utilitatea unei astfel de probe,formulati actiune in vare solicitati ca si proba expertiza
Expertul este dispus de catre organul de cercetare ;dvs daca aveti suspiciuni,aveti dreptul legal sa angajati expert parte
v-ati inscris la masa credala, in primul rand? este contestata de catre debitoare creanta d-voastra? ptr. ce motiv doriti o expertiza contabila?
avocat Cristina Popescu
da. m-am inscris la masa credala.nu a contestat nimeni creanta mea, am suspiciuni pentru ca eu am fost asociata cu debitorul timp de 4 luni, eu am investit o suma de bani in firma lui, si dupa aceea nu am mai dat de el. l-am dat in judecata, am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila si trebuia sa il execut silit dar am aflat ca a intrat in insolventa.
doresc o expertiza contabila deoarece debitorul nu prea are bunuri (au disparut) si eu detin un inventar si nenumarate facturi de cand am fost asociati.aceste bunuri acum nu se mai regasesc. vreau de asemenea sa ii atrag si raspunderea patrimoniala.
Dupa cum v-a aratat distinsa dna.avocat si dupa raspunsurile dvs ,este in mod evident ca nu aveti motive sa solicitati proba cu expertiza contabila.
Daca aveti posibilitati materiale,angajati-va un avocat pentru a va acorda asistenta juridica.

Alte discuții în legătură

Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)
Titlu executoiu dupa inscriere la masa credala roxanaraveca roxanaraveca Buna seara, Va rog sa ma ajutati... Dupa notificare insolventa, inscriere la masa credala biroul de impozite si taxe, poate sa mai emita somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)