avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In general despre mosteniri - LEGE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In general despre mosteniri - LEGE

Propuneti forurilor competente ca actele notariale in acest caz sa fie insotite de fisa de evaluare, proiect arhitectura, cartea funciara, titlu de proprietate etc. si astfel aprecierile ar fi obiective si s-ar varsa multi bani la buget,
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 10:58, 25 Septembrie 2010
Depinde din ce unghi privesti lucrurile si cat de drag iti este bugetul de stat.

Daca reusesti sa faci afaceri cu statul (acel stat - cel mai prost administrator al banului public) atunci poti sustine o asemenea propunere.
In schimb, daca afacerile tale cu statul se rezuma la faptul ca tu platesti iar el cheltuieste, atunci o asemenea propunere este mai greu de acceptat.

Oricum taxele sunt si asa destul de mari pentru cei mai multi dintre noi.
Ganditi-va putin la discrepanta dintre noi si ceilalti! Cele mai multe taxe si impozite din Europa, preturile la alimente aproape la fel si cele mai mici salarii.
Directia formulata de D-voastra este foarte buna. Conform celor sugerate de mine, notariatele ar evalua mult mai bine o situatie data si nu ar fi atatea cazuri in tribunale.
Conform celor sugerate de mine, notariatele ar evalua mult mai bine o situatie data si nu ar fi atatea cazuri in tribunale.

Mie mi s-a parut ca ati sugerat altceva...
Cauza - introducerea obligativitatii depunerii unor inscrisuri in procedura notariala privitoare la dezbaterea succesiunii - ar avea ca efect colectarea unor taxe mai mari si nicidecum scaderea numarului de litigii pe rolul instantelor...
In acest domeniu ar avea loc ordonarea si ar creste numarul de locuri de munca cu specialisti in domeniu. Faceti o statistica si vedeti cate mosteniri se desfac si se refac. Ar fi eficient un sistem electronic unificat de furnizare a datelor specifice, mai ales a celor topografice.
Experienta anilor trecuti ne arata ca orice lucru, sistem sau domeniu poate fi imbunatatit. In aria de cuprindere a cartilor funciare se desfasoara (pe trei faze) proiectul (Phare) de implementare a sistemului de cadastru şi înregistrarea dreptului de proprietate în Romania care va conduce in final la accesul in forma electronica, gratuit si universal la datele topografice (si nu numai) ale proprietatilor.
Probabil ca la sfarsitul acestui program o proprietate va putea fi definita si comparata si sub aspectele la care dvs faceati referire.

Alte discuții în legătură

Cine depune bilant la semestru? adrianabresug adrianabresug ce firme depun situatii financiare la 30.06.2014/?doar cele care au avut cifra de afaceri in anul precedent peste 220.000 lei ? (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Lichidare imobile de pe firma valentin1193 valentin1193 buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in ... (vezi toată discuția)