avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa-mi raspundeti la intrebare - sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa-mi raspundeti la intrebare - sindicate

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in conditiile in care exista incheiat ccm la nivel de unitate, iar acesta se supune unui ccm la nivel de grup de unitati care este semnat si de catre patronat si de catre sindicatul societatii, este legal ca sindicatul sa intre in alta confederatie sindicala in cursul executarii ccm si sa ceara alte drepturi care sunt cuprinse in ccm la nivel de grup de unitati? In acest caz ce poate face patronatul care nu vrea sa semneze un alt ccm la nivel de grup de unitati? Sa negocieze alte clauze la ccm la nivel de unitate existent in conditiile in care in momentul de fata se fac negocierile anuale pentru contractul colectiv de munca existent care va inceta in 2011? Sau sa inceteze contractul colectiv de munca in derulare si sa semneze altul? Multumesc, sper ca m-am exprimat destul de coerent.

Alte discuții în legătură

Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)