avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... probleme concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

probleme concediu medical

buna ! sunt noua pe forum si as avea si eu doua intrebari:
1.daca internarea unui pacient se prelungeste pe o perioada de 2-3luni se poate elibera concediu med pt. lunile anterioare chiar daca el se afla inca internat?
2.se poate acorda concediu medical unui somer pe baza cuponului de somaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 1 Octombrie 2010
1.Normal ca da, doar a fost internat.

2.Da.Persoanele care si-au pierdut locurile de munca pot cistiga in plus
pe baza asigurarii de sanatate.Daca indemnizatia de somaj este mult diminuata in comparatie cu salariul avut anterior, veniturile unei familii
ar putea fi completate solicitindu-se concediu medical pentru o anumita perioada de timp.
concediul medical si indemnizatia aferenta concediului medical se poate acorda persoanei care are un contract de munca sau care are calitatea de PFA, cu conditia sa aiba platite la zi contrbutiile de asiogurari sociale si de sanatate.Deci, concediul medical nu se poate acorda unui somer.
la 1. persoana este inca internata iar daca ii eliberez c.m acum atunci data acordarii c.m nu o sa mai fie identica cu data externarii.#-o
Deci, concediul medical nu se poate acorda unui somer

Unui somer indemnizat i se poate acorda concediu medical, somajul fiind suspendat pe acea perioada.
Certificatul privind perioada concediului medical (internare sau nu) se elibereaza lunar si se depune la unitate / ajofm pana la data de 5 ale lunii urmatoare pentru care a fost acordat.
Nu stiu ce la impiedicat pe medic sa elibereze lunar certificatul (sau poate stiu).
Somerul trebuie sa anunte la ajofm ca este in medical/internat.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
ContSters42179, utilizator
Multumesc mult :D

Alte discuții în legătură

Modul de completare a certificatului de concediu medical fabicolt fabicolt mod de completare la externare.Un angajat are concediu medical acordat la data de 23 ale lunii cu incepere din 11-24 pe linia de ambulatoriu si pe linia de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 06 acordat in continuarea unui concediu medical 01 AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: un angajat aduce la firma un concediu medical cu cod de indemnizatie 06 care este ... (vezi toată discuția)
Completare concediu medical cristinutza02 cristinutza02 Buna seara sunt Cristina pe data de 21/10/2016 Am ajuns la spital cu o problema de sanatate Am fost internata o zi.In urma acestora Am primit concediul ... (vezi toată discuția)