avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Avantaje inscriere in Colegiul Consilierilor Juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Avantaje inscriere in Colegiul Consilierilor Juridici

Cu toate ca am citit multe articole si postari, nu m-am lamurit...care este diferenta intre a fi consilier juridic angajat la o firma si consilier juridic inscris in tablou?Sunt niste avantaje daca ma inscriu pe tabloul cons. juridici? De ce m-as inscrie in tablou si as face stagiatura 2 ani daca ajung sa fac acelasi lucru pana la urma, fara atatea proceduri?

Pe vremuri consilierii juridici si-au infiintat societati comerciale, acum din cate am inteles acest lucru nu mai este permis. Ca urmare, un consilier juridic nu isi mai poate deschide un birou de consultanta, nu? El trebuie neaparat sa se angajeze la o firma, institutie?

As putea de exemplu sa fiu angajata ca si consilier juridic la mai multe firme cu 2 -3-4 ore la fiecare?

Daca ma inscriu in tablou, fac stagiatura etc. ajung sa fiu pana la urma angajat la o firma pe acelasi post pe care ar fi si o persoana care a absolvit Dreptul si s-a angajat direct, nu? Atunci de ce mai exista acest tablou si Colegiu?

Mi se pare asa o incurcatura!!!

Cel mai recent răspuns: AMF2010 , utilizator 12:56, 8 Noiembrie 2010
siempreska a scris
un consilier juridic nu isi mai poate deschide un birou de consultanta, nu?

Nu mai poate.

El trebuie neaparat sa se angajeze la o firma, institutie?

Da.

As putea de exemplu sa fiu angajata ca si consilier juridic la mai multe firme cu 2 -3-4 ore la fiecare?

Da.

Lucrurile stau cam asa: nu puteti sa va inscrieti in Colegiu daca nu sunteti angajat ca si consilier juridic, dar puteti fi angajat ca si consilier juridic fara a fi inscris in Colegiu.:O
Avantaje: la inscriere primiti o stampila de cons. juridic, si o legitimatie pe care o puteti flutura mandru in fata cunoscutilor. :P In rest, cotizati lunar la Colegiu o suma modica (aprox. 30 lei) si... cam atat.#-o
:stunned: Multumesc! Atunci trebuie sa-mi caut de lucru!
Jurist TM a scris:

Lucrurile stau cam asa: nu puteti sa va inscrieti in Colegiu daca nu sunteti angajat ca si consilier juridic, dar puteti fi angajat ca si consilier juridic fara a fi inscris in Colegiu.:O

...atunci ce rost mai are stagiatura? Daca esti deja angajat??:hm:
din momentul angajarii in specialitate, timp de 2 ani esti stagiar, dupa care se sustine un examen pt a deveni consilier juridic definitiv.

Alte discuții în legătură

Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)
Daca nu sunt inscris in ccj pierd dreptul de profesa? Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar este adevarat ca daca nu esti inscris in Colegiul Nat. al Cons.Jur. nu se recunoaste faptul ca ai profesat.Adica, ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)