avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... tulburare liniste publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

tulburare liniste publica

Am si eu o rugaminte. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce preveri legale sa respect.
Fac renovari in apartament si vecinii nu ma lasa in pace. Vin tot timpul la usa si imi spun sa pastrez linistea. M-au spus ca Adunarea Generala a hotarat programul de liniste intre orele 13.00 si 17.00. Oricum imi bat in teava si imi suna la usa si in jurul orei 11.00 si dupamiaza dupa orele 17.00.
Vreau sa stiu si eu daca am nevoie de vreo autorizatie sau aviz. Stiu ca legea prevede ca tb. sa pastrez linistea intre orele 22.00 si 8.00 si 13.00 si 14.00.
Stie cineva daca sunt pasibila de amenda daca "disturb linistea publica" in alte ore ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: waly_1 , utilizator 20:58, 6 Octombrie 2010
Va revine strict obligatia sa respectati programul de liniste adoptat de catre adunarea generala a asociatiei de proprietari
In imobile de locuit cu mai multi proprietari,niciodata nu vor fi intrunite conditiile pentru a satisface dorintele/cerintele tuturor
Preventiv,este de preferat sa discutati cu presedintele de asociatie,precizati concret ca motivul zgomotelor se datoreaza unor renovari,care se intreprind strict in limitele orare permise,astfel incat ,daca mai apar vecini deranjati sa puteti comunica ca ati informat conducerea asociatiei
Multumesc ynocenta, dar te rog detaliaza un pic raspunsul tau.

1. Pot sa primesc amenda de la politie deoarece nu am respectat programul de liniste adoptat de catre adunarea generala ? Daca da, in ce baza legala ?

Eu am informat Administratia si nu asta este problema. Problema o reprezinta vecinii care suna la usa de fiecare data cand muncitorii dau o gaura cu bormasina in perete.

2. Vreau sa stiu daca legal, am vreo sanctiune datorita nerespectarii obligatiei mele fata de programul de liniste adoptat de adunarea generala si daca am nevoie de vreun aviz sau autorizatie de la vreo autoritate competenta.

Din cauza programului de liniste eu fac lucrari in casa de 6 luni si probabil ca am sa mai lucrez inca 6 luni in conditiile date, daca vreau sa fiu "intelegatoare". :sorry:

Mersi ;)
Aveti posibilitatea cu ajutorul presedintelui asociatiei sa depuneti la avizierul blocului un anunt in sensul efectuarii lucrarilor despre care faceti vorbire,aratand ca respectati programul de odihna stabilit de locatari.
Potrivit prevederilor alin. 28), art.2 din legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, puteti fi sanctionat cu amenda contraventionala de la 2.000.000 lei vechi la 10.000.000 lei vechi. Alin. 28 prevede : Constituie contraventie savarsirea faptei - "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma".
Waly_1, multumesc. Te rog specifica ce inseamna "fara drept" ? Eu consider ca am tot dreptul sa fac renovari in apartament.

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Renovare. precauție deranj bloc Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, As dori sa stiu, in cazul unei renovari la un apartament dintr-un bloc, stiind ca vor fi si \"zgomote\" din partea meseriasilor(mai ales pentru ... (vezi toată discuția)
Atelier deschis la etajul 3 anthynidiany anthynidiany Acum mai bine de 3 ani vecinul de deasupra mea a început să aibă anumite perioade în fiecare an în care face un zgomot insuportabil. Dărâmă pereţii, ... (vezi toată discuția)