avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate!

in dimineata zilei de 1 octombrie la ora la care trebuia sa plec la munca am ramas fara benzina la masina ,ca sa ma incadrez in timp si sa nu intarzi la munca am luat alta masina care aveam numere proviziri expirate.la iesirea din peco am fost oprit si excortat la politie.mi sa retinut permisu si mi sa dat dovada pe 15 zile si binenteles dosar .intrebarile mele sunt:
care e pedeapsa care as putea so primesc?
permisu ce se intampla cu el?
singura problema legata de judecatorie am avuto acum doi ani cu o amenda pt lovire care nu am platito si mi-a venit citatie.... am platito so am atasat chitamta la dosar si am scapat de lucrat in folosu comunitati:), .
Cel mai recent răspuns: caiuscorneliu , utilizator 03:45, 14 Decembrie 2010
fapta se incadreaza in prevederile art.85 alin.1 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani. Cu ajutorul unui avocat ati putea "convinge" si gasi circumstante atenuante.
multumesc domnu avocat dar legislatia am invatato ,ma refeream la pedeapsa care o s-o primesc in realitate pt ca eu unu nu cred ca o sa ajung coleg de camera cu vreun violator sau criminal doar pt ca am condus o masina cu numere expirate ,
in primu rand imi trebuie un sfat despre cum sa sune declaratia mea cand o sa fiu chemat la politie,
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
chucky_florin, utilizator
In aceasta problema mi-am expus opinia in mai multe randuri. In cele ce urmeaza voi face numai o sinteza.
O situatie similara este in cazul permiselor de conducere cu valabilitate expirata.
In Codul rutier nu exista nicio sanctiune cu privire la circulatia u numere provizorii (rosii) expirate.
In Codul rutier conducerea unui vehicul avand permisul de conducere cu valabilitate expirata se sanctioneaza contraventional.
Conducerea unui vehicul neavand permis de conducere constituie infractiune si se pedepseste ca atare.
De aici rezulta ca expirarea termenului de valabilitate a permisului de conducere nu este considerata ca inexistenta acestuia.
Din aceasta cauza un autovehicul cu numerele provizorii expirate nu trebuie tratat ca un autovehicul neinmatriculat.
Codul rutier pedepseste numai conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau inregistrat
Pe baza celor aratate rezulta sanctionarea, chiar si numai contraventional, a unui conducator auto care conduce un autovehicul cu numerele provizorii expirate nu este legala, Codul rutier nu sanctioneaza asemenea fapte.
va mutumesc frumos ..din spusele dumneavoastra reiese ca nu ar mai fi vorba de art. 85 ...desi dupa expirarea numerelor masina cred ca figureaza ca neinmatriculata .sansele de a mi se da pedeapsa cu inchisoare cu executare sunt undeva la 0 avand in vedere ca nu e vb de accident sau victime .pt a sustine teoria dumneavostra ar trebui sa angajez un avocat al carui onorariu ar ajunge la valoarea amenzi maxime pe care am observat ca se acorda de obicei(1000ron).
pe mine ma intereseaza in principal cam ce ar trebui sa scriu in declaratia de la politie si ce se intampla cu permisu de conducere ?.motivu pentru care am circul;at cu masina asa a fost acela de a ma duce la peco sa iau benzina pt masina cu care ma duceam la munca deoarece am ramas in pana si intarziam serios la munca daca mergeam pe jos sau statem dupa taxi ,,la iesirea din peco am fost oprit,
Bunaziua!Revin revin si eu cu o problema.
Dupa cele 15 zile valabilitatea dovezi d circulatie mam prezentat la politie pentru pentru prelungire.Dupa ce am explikt problema la vreo 3 domni kr mau trimes d la unu la altu mi sa spus ca dosaru meu sar putea sa fie la o doamna care are concediu inca o saptamana si nu are cine sami dea dovada .Si existand posibilitatea ca numerele rosi expirate cu care am circulat sa fi fost distribuite iara sa ma incadrez la numere false fara drept d circulatie.Intrbarea mea este .Asta e procedura legala?
(scuzati gramatica am editat textu pe telefon)
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
chucky_florin, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)