Salut fratilor!Am auzit din diverse surse ca s-ar organiza examen de admitere pentru ocuparea posturilor vacante de procuror, avand in vedere deficitul foarte mare de procurori existent in Romania.Acest examen s-ar referi la toti absolventii de drept fara ca examenul sa fie conditionat de vreo vechime juridica! Am auzit ca au fost facute comunicate oficiale din partea procurorului general al Romaniei catre parchetele din teritoriu, cu referire la faptul daca sunt de acord in vederea acoperirii deficitului de personal, cu organizarea unui astfel de examen fara vechime juridica. Parchetele din provincie inclusiv cele din Capitala, au adoptat o pozite favorabila organizarii unui astfel de examen deoarece numarul de dosare aflate in curs de solutionare la parchete este cu mult mai mare decat numarul procurorilor existenti, un procuror putand ajunge sa aibe in curs de solutionare intr-o singura luna aproximativ 800-900 de dosare penale ceea ce este ingrozitor de mult! Sistemul judiciar existent are mult de suferit prin neacordarea unei suficiente atentii dosarelor penale aflate in lucru. In alte tari din Europa, Franta, Germania, un procuror are de solutionat intr-o luna cel mult 40 de dosare.Nu sunt de acord cu ideea de a introduce oameni nepregatiti in sistem dar clar trebuie sa se faca ceva in acest sens. Eventual admitere si apoi efectuarea unui stagiu de practica si examen de definitivat exact ca in avocatura.Voi ce parere aveti?
Nu am nimic impotriva sa se organizeze un astfel de examen, insa sper sa nu se repete ce a fost la examenul din 14.12.1997, am fost declarati admisi toti care au luat peste 7, si nu s-au dat posturi, anulandu-se examenul in baza unei legi abrogate. Eu sunt unul dintre cei defavorizati, insa nu mi-am pierdut speranta ca voi ajunge magistrat in aceasta viata:(
eu nu ma refeream la search-ul pe google ca asta poate face oricine, ma refeream la ce folositi, nu la ce se gaseste. oricum eu deja mi-am luat carti asa ca......succes