avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pentru vanzare actiuni
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pentru vanzare actiuni

Buna, as avea o intrebare despre impozitul la vanzarea de actiuni pentru cine ma poate ajuta.
Tatal meu a cumparat la Transgaz 10 actiuni acum 2-3 ani cand s-au pus in vanzare, cu suma de 2000 lei, intre timp a murit si eu am mostenit actiunile acum o luna. Am facut toate procedurile de transcriere pe mine la Depozitaul Central si am hotart sa le vand. Pretul este de 2500 lei.
Intrebarea este cat este impozitul pentru vanzarea lor in acest caz?
Am fost la un broker si mi-a zis ca este 16% din 2500 lei adica 400 lei si comisionul lui este de 150 lei. Deci am dat pe ele 2000 lei si raman cu 1950 lei Dupa vanzare.
E corect acest impozit? Mie mi se pare ca ar trebui sa fie 16% din profit din 500 lei.
Va rog cine cunoaste si ma poate ajunta.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Microintreprindere - cumparare/vanzare actiunii piata de capital printr-un broker extern Th.c1976 Th.c1976 Buna ziua, Doresc sa infintez o mictrointreprindere prin care sa tranzactionez actiunii pe piata de capital la nivel mondial prin intermediul unui Broker ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix nicoleta_stan nicoleta_stan val mijloc fix: 2000 valoare amortizata 1021 valoare neamortizata 979 vanzare: la valoarea neamortizata: 461=% 7583 979 lei 4427 186 ... (vezi toată discuția)
In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)