avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata orelor suplimentare poate fi facultativa in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata orelor suplimentare poate fi facultativa in cazul anumitor societati?

Buna ziua ,
As dori sa aflu parera unui cunoscator despre codul muncii.
Am un contract de munca pe perioada nederminata in care este specificat clar ca numarul de ore pe care ar trebui sa le lucrez pe saptamana este de 40 h , ceea ce ar insemna 160 de ore pe luna si un salariu de 1000 ron.In prezent lucrez cam 240 de ore pe luna pe acelasi salariu. In aceasta situatie am cerut sa mi se plateasca orele suplimentare iar conducerea firmei mi-a dat un raspuns care ma facut sa imi dau demisia : "la noi la firma nu se platesc orele suplimentare". Mai precizez ca in contract scrie ca turele de noapte se platesc cu 25% in plus, iar dansii mi-au spus ca acest spor este inclus in salariu .
Cum ar trebui sa procedez ca sa imi recuperez banii pe orele suplimentare ?O sesizare la ITM ar fi de folos ?
Cel mai recent răspuns: serban19 , utilizator 21:45, 6 Octombrie 2010
adresati ITM-ului o sesizare aratind problema dv.
Salut. Codul muncii se aplica pentru toate societatile. Orele lucratoare in luna de exemplu Septembrie 176 sunt norma intreaga, ce lucrezi peste se considera suplimentare.
Foarte important e cum te ponteaza ei? Ai semnat vreun pontaj? Cum apari acolo?
La un contol ITM o sa ceara pontajul si daca tu apari in pontaj cu 8 ore pe zi 176 pe luna .................nu e de bine.
In statul de plata ar trebui sa apara separat orele de noapte, suplimenare, ......., sau macar in bonul de lucru dupa care se face statul de plata, si acestea in nici un caz nu sunt incluse in brut. Ciudat ca ei spun asta, sa te uiti pe contractul de munca, ce scrie la salariu? ce ai semnat? scrie brut cu ore de noapte incluse?
In contract scrie ca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi, dar noi lucram 12 ore pe zi astfel: 2 zile de zi, 2 zile de noapte si 2 zile libere. In afara de contractul de munca, nu am semnat nimic altceva. Multumesc!
Te intrebam de pontaj?
Sincer nu am vazut si nu am semnat nici un pontaj , nici nu stiam ca exista asa ceva. Sunt la prima mea angajare si nu cunosc toate procedurile.

Alte discuții în legătură

Calcul salariu gygy65 gygy65 Buna seara Am un salariu de 2400 In pontaj am lucrate 176 ore plus 24 ore suplimentare Pe fluturas apar 152 ore lucrate plus 24 suplimentare Ore de noapte ... (vezi toată discuția)
Programul de munca inegal? oanacatalina oanacatalina In cadrul unei unitati hoteliere, in care se lucreaza si noaptea, dar si in ture de 12 ore, trebuie prevazut un program de lucru inegal, atat in contractul ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare corect? gabimovi gabimovi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca logica mea de a calcula salariul unui angajat este corect. o persoana ce lucreaza 12-24-12-48 a lucrat luna acesta ... (vezi toată discuția)