avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... contract
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

contract

Buna ziua!
Se poate incheia un contract de colaborare sau de prestari servicii intre o primarie si un jurist (consilier juridic)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 15:06, 6 Octombrie 2010
pai nu prea
ar trebui un CIM
Dar in cazul in care nu este o institutie publica, se poate? Daca este o firma ...
Nici cu o firma#-o

Potrivit legii 514/2003:

Art. 2.
Consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.

Art. 3.
(1) Consilierul juridic numit in functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acesteia.
(2) Consilierul juridic angajat in munca are statut de salariat.

Art. 4.
Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.
:)
Da, este posibil atata vreme cat acel consilier juridic nu este si functionar public si nu intervine vreun caz de incompatibilitate prevazut de Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Nu este functionar public, este un proaspat absolvent de drept. Se pune problema pentru doar cateva ore pe saptamana.

Alte discuții în legătură

Contract de munca madysalcia80 madysalcia80 Va rog sa ma ajutati cu un raspus, Daca sunt consilier juridic, pot incheia un contract de colaborare si cu o alta societate decat cea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic versus lege! zsolt-vizi zsolt-vizi Oare poate fi cineva cu studii juridice Consilier juridic la o institutie publica numai in baza unui contract de prestari de servicii, deci fara contract de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)