avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Determinarea cuantumului pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Determinarea cuantumului pensiei

sunt nascut in 1949 am iesit la pensie anticipat ,am 38 ani si 2 luni vechimeam total de pcte 4825563(patruzecisiopt mii)val pct este 732,8 iar nr de pcte cf.ord.209/2008 este 087.92 pcte0Pct mediu pe an este 145.Va rog frumos sa-mi calculati si mie pensia daca se poate.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:21, 14 Octombrie 2010
Voi incerca sa va calculez pensia,dar am nevoie de urmatorele elemente:data si luna nasterii anul fiind 1949,incepand cu ce data va-ti deschis dreptul la pensie anticipata(ziua ,luna si anul),total puncte(cred ca ar fi corect 48,25563 daca nu este cum spun eu,va rog sa ma corectati,trimitand toate cele 7 cifre)puncte conform O.U.G.209/2008 8,792 daca este cum spun eu,va rog sa transmite-ti si ultimele doua cifre de dupa virgula,daca nu transmite-ti cifrele exact cum sunt trecute in decizie(toate cele 6 sau 7 cifre).Punctajul mediu anual cu toate cele 6 cifre(pentru al verifica).O zi buna.
Va rog deasemeni sa-mi mai transmite-ti numarul de ani si grupa superioara de munca in care ati mai lucrat (eventual ,procentul).Verificati si transmiteti ce fel de decizie este:Anticipata este exclus,asadar limita de varsta sau anticipata partial(putin probabil,din cauza O.U.G.209/2008)Ceva nu se leaga aici.Asadar astept cat mai multe amanunte.
Simplu: numarul total de puncte (48,25563) se imparte la stagiul complet de cotizare (pe care nu-l stiu intrucat n-ati scris luna in care v-ati nascut) iar rezultatul acestei impartiri reprezinta punctajul mediu anual. Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual cu valoarea punctului de pensie.

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca se adauga punctajului mediu anual aflat in plata. Dar aici totul depinde, cum a scris si Carp Mircea, de data deschiderii drepturilor de pensie.
Punctajul suplimentar nu poate fi cel scris de dvs., verificati decizia de pensie.
robiabi a scris:
(...) iar nr de pcte cf.ord.209/2008 este 087.92 pcte0 (...)

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Potrivit datelor de pana acum pensia este anticipata partial.Motivare:am simulat un stagiu complet de cotizare(maxim care este valabil astazi) de 32 de ani si 10 luni si punctajul mediu anual este de 1,46986..Asadar pentru un puctaj mediu anual de 1,45.... este nevoie de un stagiu superior celui de 32 de ani si 10 luni.Oricum,fara sa ai dosarul in fata(decizia de pensionare)sau eventual cateva elemente de amanunt pe care le cerusem eu,este greu de dat un rezultat.O zi buna.
AM PENSIE ANTICIPATA PARTIAL ,NUMAR TOAT DE PUNCTE 48,25503 cel anual este 145217 sunt nascut in 6 septembrie 1949 si m-am pensionat anticipat partial din 12 iulie 2009,am 34 ani si 8 luni de munca si grupa a 2a de 7 ani si 8 luni.Va rog sa-mi calculati si mie pensia Va multumesc mult de tot

Alte discuții în legătură

Trecere la pensie pentru limita de varsta ContSters148048 ContSters148048 Buna ziua!Ma numesc Dulhac Anisoara.Am fost pensionata anticipat cu o pensie de 524 lei in anul 2009.Anul acesta am iesit la pensie de drept,aceasta fiind de ... (vezi toată discuția)
Punctaj pentru activitatea in grupele i si ii de munca chiritoiugheorghe chiritoiugheorghe 1958 Stagiul de cotizare:38anisi9lunisi 14zile Alte date:gr.1(lg.3/1977)=13ani 5luni conditii deosebite 2ani 6 luni 0 zile conditii normale 16ani 4luni ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pt pensie grupa ii de munca laura_gg laura_gg Buna ziua, femeie, nascuta 29.11.1950, am iesit la pensie 29.11.2009 si nu stiu dak in calcul a fost luata si grupa II de munca. Stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)