avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... autotursim parcat pe trotuar lovit de un scuterist.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

autotursim parcat pe trotuar lovit de un scuterist.

Bun gasit,

Autoturismul meu (nou...), parcat pe trotuat in fata blocului, a fost lovit de un scuterist mort de beat (1,12 alcoolemie), producand avarii serioase - bara protectie, aripa, parbriz spart etc.

As putea sa depun o plangere penala pe numele scutersitului pentru distrugere de bunuri? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:42, 11 Octombrie 2010
Organele abilitate au facut constatarea la fata locului?
Autoturismul se afla parcat in loc special amenajat de parcare?
Daca detineti datele de identificare ale faptuitorului,probe care sa ateste circumstantele concrete in care s-a produs evenimentul,documente care sa ateste prejudiciile suferite de autoturismul dvs,aveti posibilitatea sa formulati plangere impotriva autorului
Imediat cum aveti o concluzie a politiei, adresati-va direct asiguratorului RCA al motociclistului; daca nu are asigurare, adresati-va Fondului de Protectie a victimelor strazii.
De rest, nu va mai intereseaza, au grija autoritatile sa il sanctioneze pe vinovat si sa recupereze despagubirea pe care o veti primi dvs. pt. pagubele pe care el aveti la vehiculul proprietate.:)
Politia a venit la fata locului, a identificat cond. scuterului, a efectuat masuratori, fotografii etc., mi-a inmanat o copie a PV de contraventie plus autorizatia de
reparatie.

Scuterul nu era inregistrat, nu avea nic asigurare RCA, doar eu am CASCO la masina, dupa cum spuneam la inceput, fiind noua.

Ideea mea era urmatoarea: dauna o repar pe casco, dar chletuielile auxiliare ce nu sunt acoperite de casco sa fie suportate de catre vinovat: transportul in alta localitate, alte cheltuieli, zilele libere pe care trebuie sa mi le iau sa rezolv problema (asta sigur imi va afecta venitul) si altele... Eu depun plangere impotriva lui pentru distrugere, si, daca persoana coopereaza si plateste tot ce este de platit, imi retrag plangerea si ne vedem fiecare de treaba.

Acesta este motivul pentru care doresc sa depun plangerea. Multumesc.
Incercati sa ajungeti la o intelegere,eventual ,fara a intreprinde vreun demers,poate exista bunavointa din partea autorului evenimentului rutier
r.gabi a scris:

Incercati sa ajungeti la o intelegere,eventual ,fara a intreprinde vreun demers,poate exista bunavointa din partea autorului evenimentului rutier

Achiesez, poate totusi e un om care intelege.

Alte discuții în legătură

Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil major) RazvanAlexandru RazvanAlexandru Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. ... (vezi toată discuția)