avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin

Buna ziua! Am si eu o problema...poate ma ajuta cineva ...
Am cesionat o firma , iar pe vremea cand o aveam si mergeau toate bine am luat o linie de credit pentru care am semnat un bilet la ordin ca garant per aval. Cand am cesionat firma toate ratele erau platite la zi, functiona si totul era bine, dar... Noii administratori nu au mai achitat nimic la linie (mentionez ca stiau de ea si era specificata si pe actul de cesiune, respectiv au primit toate, toate informatiile cu ce mai au de plata si ce au de incasat, bunuri, etc.) am tot primit diverse somatii de plata la care am raspuns in scris iar dupa un an am primit o comunicare somatie cambiala ca incepe executare si are si o copie a biletului avalizat. Eu am semnat un bilet in alb in vremurile cand eram administrator ca asa e procedura la banca . Ei au completat datele cu ce data au vrut dar la emitent este firma si mai au si o mica greseala la suma in lei ( nu corespunde zecimala in cifre cu zecimala in litere : ex : 20 in cifre iar la litere 20 % - asa e scris ). As vrea sa-mi spuna cineva cum ar trebui sa arate biletul avalizat de garantul per aval ( daca este corect ce am gasit eu pe bilet) si care este raspunderea mea, odata ce eu nu mai sunt si am anuntat si banca ( neexistand probleme sau retineri din partea lor) ocupandu-se dansii de contacte si operatiuni cu noul administrator . Deasemenea intamplator am aflat ca banca a inaintat si procedura de insolventa pentru firma cu obiect faliment.
Ca sa ma fac inteles, vreau sa stiu daca in baza acestui bilet (care nu stiu daca este corect sau nu) platesc eu creditul firmei... sau cum vor proceda si daca mai am vreo legatura si de ce . Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin far protesc OLY-OLY OLY-OLY Am cesionat o firma , iar pe vremea cand o aveam si mergeau toate bine am luat o linie de credit pentru care am semnat un bilet la ordin ca garant per aval. ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)