avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ca persoana fizica pot presta servicii ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ca persoana fizica pot presta servicii ?

Nu am timpul necesar pentru a infiinta PFA. Vreau sa stiu daca pot presta servicii pentru o firma pe baza unui contract. Serviciile sunt reprezentate de administrarea unui magazin virtual pe internet. Pot semna un contract de prestari servicii sau trebuie sa infiintez PFA ?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:19, 14 Octombrie 2010
conventie civila..ar cam merge
Puteti detalia , va rog ? Ce reprezinta conventia civila ?
o conventie incheiata conform codului civil si nu conf codului muncii
Conform prevederilor art. III, alin. 2 si 3 din OUG nr. 82/2010, pentru veniturile rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului civil se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale (10,5%) şi asigurări pentru şomaj (0,5%).
Obligaţia declarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj, corespunzătoare veniturilor, revine plătitorului de venit.
Baza lunară de calcul la care se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj este venitul brut, pentru veniturile din activitatea desfăşurată în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului civil. Contributia de sanatate (5,5%) se plateste separat pe baza declaratiei de asigurare depusa la Casa de Sanatate.
Firma se ocupa cu vanzarea calculatoarelor, componentelor PC. Eu am fost angajata lor din februarie 2008 , iar in iulie 2008 am intrat in prenatal. Anul acesta, pe 21 iulie am renuntat la locul de munca pentru a putea sta in continuare cu cel mic acasa ( are ceva probleme medicale, dar nu se incadreaza in cei trei ani de indemnizatie ). Zilele acestea cei de la firma m-au contactat si m-au rugat sa ii ajut de acasa, cu administrarea magazinului online. Intrebarea mea este : pot face acest lucru lunar pe baza unei conventii civile ? Daca da, imi puteti oferi un model de conventie ?
Multumesc. Silvia Sandu

Alte discuții în legătură

Contributii contract civil natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ....sunt administrator la o asociatie de proprietari cu contract civil 1,5 ora /zi , si nu stiu ce contributii trebuie sa platesc de la 01.07.2012 ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Vio5 Vio5 De unde pot gasi un model de contract tip conventie civila pentru un ingrijitor de curatenie?Ce retineri se fac in cazul semnarii unui astfel de contract? (vezi toată discuția)