As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Nu poti, pentru ca asa prevede legea:
"Cererile de primire în profesia de avocat se adresează decanului baroului unde solicitantul doreşte să exercite profesia". (art. 14 din statutul profesiei de avocat)
Trebuie sa recunoastem totusi ca situatia e aberanta: dai examen in Vaslui, insa iti gasesti avocat coordonator de stagiu in Bacau. Nu te poti inscrie in baroul Bacau pentru ca n-ai dat examen acolo, dar nici in baroul Vaslui, pentru ca nu ai contract cu un avocat din acelasi barou. Deci... cum sa te muti? :-/
In "Statut al profesiei de avocat din 25/09/2004, actualizat la data de 31/07/2007, capitolul II, sectiunea 1, punctul 9, art. 55 si urm. enumera procedura prin care un "avocat", nu avocat definitiv sau stagiar, poate depune cererea de transfer (intemeiata) catre un alt barou.
Contra cost, in speta 3000 RON zbori in ce barou doresti.