avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Cum se poate inchide o carte de munca, fara a-mi da sau cere demisia si nici angajatorul ?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:37, 21 Ianuarie 2008
cartea de munca se incheie in momentul in care:
-angajatul o solicita;
-angajatorul o solicita;
-acordul partilor !!!!

fara o astfel de solicitare nu se poate!
sserafim a scris:

cartea de munca se incheie in momentul in care:
-angajatul o solicita;
-angajatorul o solicita;
-acordul partilor !!!!

fara o astfel de solicitare nu se poate!

AI UITAT INCETAREA DE DREPT.

CAZ IN CARE NU ESTE NECESAR ACORDUL ANGAJATULUI SI NICI AL ANGAJATORULUI , NU ESTE NECESAR NICI CA UNA DINTRE CELE DOUA PARTI SA O SOLICITE ;)
In cazul in care cartea mea de munca s-ar inchide de comun acord, as mai putea benefia mai apoi de indemnizatia de somaj ? Va intreb asta pt ca, am intrat in concediu prenatal care acesta se va termina la inceputul luni mai. Iar apoi nu voi intra in concediu de ingrijirea copilului de pana la 2 ani, deoarece am facut 12 luni pe cartea de munca.
Va multumesc pentru raspuns.
Lian a scris:

In cazul in care cartea mea de munca s-ar inchide de comun acord, as mai putea benefia mai apoi de indemnizatia de somaj ? Va intreb asta pt ca, am intrat in concediu prenatal care acesta se va termina la inceputul luni mai. Iar apoi nu voi intra in concediu de ingrijirea copilului de pana la 2 ani, deoarece am facut 12 luni pe cartea de munca.
Va multumesc pentru raspuns.

Daca CIM inceteaza prin acordul patrilor nu beneficiezi de somaj.
In ceea ce priveste concediul pt. cresterea copilului , nu inteleg ce ai vrut sa spui..........reformuleaza.
Ceea ce am vrut sa spun este ca dupa terminarea concediului prenatal nu voi beneficia de concediu maternal deoarece eu nu am 12 luni neintrerupt in cartea de munca, pentru a benefia de concediu pentru cresterea copilului si implicit de indemnizatie. De aceea ma gandeam la posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj chiar daca aceasta era doar pt 6 luni in cazul meu.

Alte discuții în legătură

In cazul in care intri in somaj si esti insarcinata ai dreptul la concediu maternal carlab carlab Am o prietena care a lucrat 4 ani la o firma de imobiliare si acum a intrat in somaj. Este insarcinata in 2 saptamani, are dreptul la concedii si la cei 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate claudva claudva Buna!! am si eu o intrebare la cei care imi pot da un raspuns cert: in urma unor disponibilizari facute la firma am ramas in somaj,ulterior afland ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)