Buna ziua.
Am incheiat acum 2 ani un contract de proiectare cu un birou de arhitectura.
Un contract sumar, fara clauze, doar obiectul contractului, partile implicate si suma.
Arhitectul a gresit proiectul, nerespectand cerintele certificatului de urbanism.
In calitate de beneficiar, i-am atras atentia ca nu este in regula, dar a gasit de cuviinta sa rezilieze unilateral contractul, dupa ce mi-a trimis prin posta un alt proiect (tot necorespunzator). Acum imi spune ca nu mai are nici o obligatie fata de mine. Si nici eu fata de el.
Este legal ? Mai trebuia sa-i platesc o suma la finalizarea proiectului, dar acesta este total necorespunzator, cum sa-l receptionez ? Mi-a recalculat valoarea de proiectare si a rezultat ca nu mai trebuie sa-i dau nimic in plus.
Mi-a notificat rezilierea contractului, in sensul ca sa ma adresez altui arhitect, daca mai doresc ceva :O Ce sa fac ?
Nu inteleg, din punct de vedere legal, ce fel de contract este acela pe care l-ati incheiat daca nu are clauze ? Dvs.nu v-ati sesizat la timp?
Nu exista obligatii de nici o parte, intrucat in acel ,,contract,, nu figureaza decat obiectul, partile si suma.
daca din cuprinsul contractului sau din orice alte inscrisuri/corespondenta nu rezulta care erau cerintele d-voastra, nu prea vad cum veti putea demonstra in instanta executarea necorespunzatoare a contractului, ptr. a putea solicita eventuale daune-interese.
avocat Cristina Popescu
Dovada este nerespectarea conditiilor impuse prin Certificatul de Urbanism.
Tema de proiectare (cu care, recunosc, am fost de acord) incalca prevederile C.U. emis de primarie. Pana sa ma dumiresc, proiectul de rezistenta a fost deja finalizat.
Acest proiect de rezistenta a fost realizat dupa "indicatiile pretioase" ale arhitectului. Pus in situatia sa dea explicatii, arhitectul n-a stat prea mult pe ganduri si mi-a reziliat contractul. Are voie sa faca asta ? I-am dat un avans considerabil...
Cu cateva luni inainte sa-mi rezilieze contractul, am vrut sa ma arat viteaz si l-am reclamat la Ordinul Arhitectilor. Acolo am avut castig de cauza si proiectantul a fost sanctionat ca a realizat un proiect necorespunzator !
Mai departe, culmea (!), in loc sa repare ce a stricat, sa-si asume raspunderea, cel in cauza mi-a reziliat contractul, spunand ca oricum mi-a facut mai multe variante de proiect (desi eu nu-i cerusem acest lucru) si ca avansul meu este exact onorariul pt. ce a lucrat.
Contractele astea se pot rezilia asa, tam-nesam ? Nu exista nici o clauza de reziliere. Presupun ca este necesar acordul partilor...
Contractul este legea partilor. In respectivul contract trebuiau trecute drepturile si obligatiile fiecarei parti, precum si conditiile in care se poate rezilia contractul, pretul, clauza penala etc. De vreme ce ati precizat ca nu exista nici un fel conditii privind incheierea lui, cine pe cine sa traga la raspundere ?
Poate macar la obiectul contractului ati trecut ceva mai explicit, adica ceea ce trebuia intocmit si durata.
Aprobare garaj
marbostgms
Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj.
Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)