avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate sotul invoca casi motivde divort parasirea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate sotul invoca casi motivde divort parasirea de domicilu?

Buna seara.

Tocmai am aflat de la sotul meu a intentet actiune de divort pe motiv de parasire de domiciliu si imi cere adresa pentru ami trimite instiintarea

Eu am plecat la inceputul lunii in Germania la munca, iar contractul meu este gata in 2 saptamani.

Poate intr-adevar invoca acest motiv?
Spune ca se poate pronunta divortul fara prezenta mea.

Cum ma afecteaza la partaj?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:29, 22 Octombrie 2010
Da, tot ce v-a spus este realizabil.
Dar daca nu vreti sa divortati aveti dreptul de a va expune opinia in fata instantei in scris sau oral.
Vreau sa divortez, dar as fii preferat sa fie de comun acord.
Ma afecteaza la partaj acest fapt?Daca divortul se pronunta din acest motiv?
Pot sa imi obtin bunurile proprii sau o sulta corespunzatoare valorii lor, dat fiind cavrea sa-i ramana tot lui?
Poate invoca ca ati parasit domiciuliul, insa una este sa se plece din domiciuliu pentru ca partea (asa cum este in cazul dvs.) sa-si caute un loc de munca si pentru a castiga un venit pentru el si familia lui si alta este sa se plece din domiciliu pentru a convietui cu un alt barbat..am dat un exemplu pur orientativ.
Prin urmare exista motive si motive.
Pentru ca inteleg ca deja veti avea un contract in 2 saptamani si nu va puteti deplasa in tara personal, aveti posibilitatea sa fiti reprezentata de un avocat procurator-imputernicit de dvs. in baza unei procuri speciale care sa va apere interesele in fata instantei., urmand totodata sa faceti dovada resedintei in tara care va aflati.
Divortul in cazul in care nu va prezentati se poate desface din culpa dvs. exclusiva si astfel sa fiti obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Daca in cadrul dosarului de divort s-a solicitat si partajul bunurilor comune este imperios necesar sa va angajati un avocat.
Daca s-a solicitat doar divortul riscurile sunt cele expuse mai sus-culpa exclusiva si cheltuieli de judecata.
Incercati sa nu mai deschideti alte topic-uri cu acelasi subiect pentru ca este impotriva regulamentului site-ului.
Continuati discutia acolo unde ati inceput-o.;)
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
celinav a scris:

Ma afecteaza la partaj acest fapt?Daca divortul se pronunta din acest motiv?

Nu va afecteaza in nici un fel. Puteti sa faceti si dvs. cerere de divort in acelasi timp cu a lui si va fi "un fel" de comun acord. Nu au legatura motivele de divort cu partajul.

Pot sa imi obtin bunurile proprii sau o sulta corespunzatoare valorii lor, dat fiind cavrea sa-i ramana tot lui?

Bunurile proprii nu intra in masa partajabila, deci ramaneti cu ele.
Bunurile comune intra in masa partajabila si se impart, sau daca el solicita atribuirea va va plati o sulta ( in cota de 1/2 din valoarea totala).

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati!- divort; partaj ionela20 ionela20 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este mai bine sa fac pentru problema care o am- Sunt casatorita,am un copil major si am probleme mari cu sotul, toate ... (vezi toată discuția)