avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract per.determ. si
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract per.determ. si

Buna ziua,
Am o problema si sper sa gasesc aici sfaturi utile. La actuala firma unde lucrez am contract pe perioada determinata de 3 luni si am aflat ca sunt insarcinata, va rog sa-mi spuneti daca angajatorul este cumva conditionat sa-mi prelungeasca contractul? daca nu-mi prelungeste si nu-mi gasesc ceva de munca cum procedez pentru a beneficia de acel ajutor de la stat de 600 ron? sau mai este inca in vigoare 85% din salariu?
Multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: laura20 , utilizator 13:10, 24 Octombrie 2010
Pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului este necesar sa fi cotizat anterior nasterii 12 luni.
Da, am 12 luni lucrate si cred ca s-au platit si toate darile. Fluturasii de salariu pe care i-am primit erau in regula, ca si cum s-au platit. Deci sa inteleg ca nu este nici o problema daca raman fara servici peste 3 luni? Cele 12 luni se refera la lunile premergatoare aflarii faptul ca sunt insarcinata? sau 12 luni de cand este programata nasterea?
Începând cu luna ianuarie 2009, indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă,în cuantum de 600 lei sau opţional în cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate în ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei naşterii copilului
deci sa inteleg ca trebuie sa-mi platesc singura cotizatia in caz ca raman fara servici peste 3 luni (pentru ca am contract pe per.determinata) si nu stiu daca angajatorul imi va mai prelungi contractul...
Oricum majoritatea angajatorilor sunt foarte reticenti fata de femeile insarcinate si fac tot posibilul sa nu aiba contact...de aceea cred ca nu mi se va mai prelungi contractul...si inteleg ca statul nu-i obliga cu nimic in acest sens.
Pai mai sus spuneati ca aveti 12 luni lucrate, am inteles eu gresit?

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. sotul meu a lucrat la o firma care in luna decembrie 2009 i-a dat in somaj pe toti angajatii. a beneficiat de somaj 6 luni apoi s-a angajat la o ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fiu somera. voi avea dreptul la indemnizatia aferenta ccc? Addye Addye Buna ziua. Am absolvit masterul anul acesta in iulie, am depus dosarul de somaj iar in septembrie mi s.a spus sa merg din nou la ANOFM (nu am vechime in ... (vezi toată discuția)
Statutul de somer afecteaza indemnizatia de crestere a copilului? cristinaungureanu cristinaungureanu In momentul de fata lucrez de aproximativ 1 an si jumatate la o firma,dar din cate stiu luna viitoare firma se va inchide.Eu sunt insarcinata in aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)