avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

La o pedeapsa de 5 ani eliberarea conditionata se face dupa doua treimi din pedeapsa ceea ce inseamna 3 ani si 4 luni.......tot dupa 3 ani si 4 luni poate iesi si fara s-a mai aplicam cererea de eliberare conditionata.......
Intrebarea mea.........nu exista nici o sansa sa i se aprobe cererea de eliberarea conditionata mai devreme........nu a mai avut probleme cu legea....are un comportament bun.....nu creeaza probleme.....are deja zile scazute in aceste 8luni de zile.....plus avem o hartie de la fostul loc de munca cum ca firma il reangajeaza oricand......ceea ce inseamna ca nu e un pericol pt societate si se poate reintegra oricand.........sau nu????:(
AR PUTEA AVEA VREO SANSA??????:(
aveti sanse numai daca depuneti cererea de liberare conditionata, la implinirea termenului stabilita de lege. deci nu se poate inainte, nu vor fi sanse daca depuneti inainte.
Nu, trebuie neaparat sa intocmeasca cererea de liberare conditionata , care va fi analizata de instanta, si pe baza raportului intocmit de comisia de supraveghere din penitenciar.Fiindca , poate nu stie, condamnatul este atent monitorizat, iar daca a avut o atitudine corespunzatoare de-a lungul perioadei de detentie, scrie in fisa lui si uneori chiar comisia respectiva face propuneri de liberare.Insa, retineti, sunt conditii strict prevazute de lege , faraq de care nu i se poate acorda acest beneficu, deci, 2/3 din pedeapsa executata, zile de munca, sa fi dat dovezi temeinice de indreptare , in sensul ca este apt pentru a fi reintegrat social.
atunci care este logica eliberarii conditionate daca tot dupa acest interval de timp iese si fara sa aplicam cererea de eliberare conditionata?
Doar in urma constatarii indeplinirii tuturor conditiilor , condamnatul poate fi propus.Adica ,atitudine lui sa fi fost ireprosabila...fiindca cererea la fel de bine se poate si respinge.
Daca veti citi Legea 275/2006 prvind executarea pedepselor cred ca va veti lamuri asupra mai multor aspecte.
sunt constienta ca cererea se poate si repinge......dar am auzit cazuri carora li s-a acceptat cererea de eliberare conditionata de catre instanta inainte de implinirea termenului stabilit de lege.......cum a fost posibil?

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera mai devreme? mantaandreea mantaandreea Sotul meu are de executat 2 ani de inchisoare pentru ultraj.Executarea a inceput-o din 25 noiembrie 2011.As vrea sa stiu cand pot sa-i angajez un avocat care ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata danad1nu danad1nu Buna ziua.Daca are o pedeapsa de 3 ani de executat si munceste,la cat timp poate sa faca cererea de liberare conditionata? (vezi toată discuția)