avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se mai poate ceva? eventual cedo?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se mai poate ceva? eventual cedo?

Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea acestui recurs, greseli grosolane privind individualizarea pedepsei si retinerea starii de fapt.Mai e ceva: acest recurs al partii vatamate este motivat gen: nu sunt multumita de solutia instantelor de fod si apel, adica nu se inscrie in niciunul dintre motivele de casare prev.de codul de procedura penala.Ori, in recurs dupa apel, instanta judeca doar pe motivele cu care a fost sesizata si nu cauza sub toate aspectele, ca in hot.date fara drept de apel.Si daca nu a fost motivat in drept recursul, ce facem? Motive de contestatie in anulare sau revizuire nu avem (nu ne inscriem in cele prevazute in cod), recursul in anulare nu mai exista, se mai poate scapa in vreun fel de o pedeapsa cu inchisoarea aplicata nelegal de instanta de recurs?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 31 Octombrie 2010
Procedura pentru investire CEDO cu solutionarea,impune epuizarea cailor nationale
Speta dvs a parcurs etapa ICCJ?
Probelema este ca pana se va judeca la CEDO va executa si pedeapsa.
In ce cale de atac sa ajung la ICCJ? Fond la judecătorie, apel la tribunal, recurs la curtea de apel. Nu am cu ce sa ajung la inalta curte, nu pot sa fac recurs la recurs.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Probelema este ca pana se va judeca la CEDO va executa si pedeapsa.

Poate nu, ca pedeapsa e 8 ani, dar, intrebarea este, CEDO poate dispune sa mi se rejudece de catre instantele nationale recursul? Din cate am vazut eu, CEDO da despagubiri, dar n-am gasit o speta in care CEDO sa constate ca, judecand fondul unui penal, instantele romane au comis grave erori judiciare aplicand o pedeapsa cu inchisoarea si sa dispuna ca aceste instante sa rejudece procesul respectiv. Pe mine nu ma intereseaza despagubirile pe care le-as putea primi, ci faptul ca stau 6-7 ani in inchisoare nevinovat.
CEDO poate determina doar achitarea de catre stat a despagubirilor juste pentru incalcarile drepturilor dumneavoastra. CEDO nu are jurisdictie penala.

Din cate inteleg speta dumneavoastra, nu aveti o incalcare evidenta a drepturilor procesuale (este greu de aratat ca dreptul dvs la aparare impune necesitatea motivarii in drept a recursului partii vatamate).

Alte discuții în legătură

Penal-indreptare eroare materiala sau desfiintare cu trimitere spre rejudecare? ContSters53919 ContSters53919 Inculpatul [b]M.C.A.[/b] a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni. Prima instanta a dispus condamnarea lui [b]M.C.F.[/b] la o pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dorinv dorinv Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)
Curtea suprema cercetasa cercetasa o persoana care este parte vatamata cu CML 24 ZILE intr un proces penal ce cai de atac are pentru a castiga atat daune materiale cat si ... (vezi toată discuția)