avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatorie ocupata abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatorie ocupata abuziv

Familia administratorului de bloc, care locuieste la parter, au ocupat uscatoria(parter) in mod abuziv depozitandu-si acolo obiecte personale, sub pretextul ca ei nu au balcoane (desi au 4 camere unde locuiesc 5 persoane, si au mai ocupat un balcon comun ).
Problema mea este ca mi-a aruncat bicicleta copilului meu de 2 ani, afara din uscatorie( punand un lacat nou) si ne-a facut tigani cand am pretins ca uscatoria face parte din partile comune pentru care noi am platit la achizitionarea apartamentului si platim impozite.
Ce putem face privitor la uscatorie si la insulta adresata?
Mentionez ca nu sunt oameni modesti care nu-si pot permite construirea a doua balcoane(sotia lucrand in primarie pentru eventuale autorizatii), sau schimbarea apartamentului( au masini cumparate noi , isi petrec concediile in strainatate..deci exista posibilitati de extindere legala daca doresc).
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 09:29, 15 Noiembrie 2012
Administratorul dv. este la fel de proprietar ca si dv. Faptul ca nu are balcon asta n-are nicio legatura cu uscatoria care este proprietate comuna a tuturor proprietarilor de pe scara (daca este numai una singura - la parter).

Deci faceti o plangere scrisa la presedintele asociatiei ca doriti deschiderea uscatoriei si accesul in incinta ca proprietar cu drepturi egale ce sunteti cu toti ceilalti proprietari.

Daca presedintele nu va raspunde la plangere, nu vad ce va retine ca, impreuna cu alti locatari de pe scara, sa spargeti lacatul uscatoriei si sa-i dati lucrurile afara administratorului deoarece nu ati fost instiintati ca o incinta din proprietatea dv. comuna a fost inchiriata sau vanduta.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
elga50, moderator
draga elga am si eu o intrebare ;faci o adresa sau o plingere catre presedinte-bun pina aici-ce puteri are presedintele asupra uscatoriei sau ce trebuie sa faca la rindul lui presedintele?
Pai are puteri, ca d-aia e presedinte!
Strange comitetul executiv, proprietarii de pe scara respectiva, il cheama pe proprietarul-administrator si-i pune in vedere sa-si scoata ciorciobotele de-acolo. Monteaza o yala noua si da cheia tuturor proprietarilor pentru folosirea uscatoriei ca uscatorie, nu ca spatiu de depozitare.

In cazul in care majoritatea proprietarilor sunt de acord ca uscatoria sa fie folosita de unul sau mai multi proprietari care isi manifesta interesul, atunci o poate inchiria acestuia (acestora) in baza unui contract de inchiriere si contra unei sume lunare care sa intre in fondul de reparatii al asociatiei.
ok ms
o inchiriezi bun,dar vezi tu e un bun al scarii respective nu stiu daca are dreptul asociatia sa inchirieze bunul respectiv
am si eu un caz acum la mine la asociatie cu 2 vecini,ambii de la et 4 doar ca unul are rafturi acolo si depozitate lucrururi personale inclusiv muraturi si acum vine la asociatie sa faca o plingere catre presedinte si de aceea te intreb ce sa fac eu ca presedinte mai departe
Dar cam ce plange acel proprietar catre presedinte?
I s-au acrit prea devreme muraturile sau i-au disparut?
Concret spuneti-ne ce solicita acel proprietar.

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)