avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?

As dori sa aflu daca in cazul unei incaierari atunci cand se produce o vatamare grava a integritatii unuia dintre participanti si nu se poate stabilii cine a comis aceasta vatamare grava se aplica aceiasi pedeapsa la toti participantii, incluzand aici si pe cel vatamat grav ? In caz negativ de ce ?
Cel mai recent răspuns: poena , utilizator 21:08, 11 Noiembrie 2010
Daca si el a fost implicat in incaierare in mod activ, da poate fi sanctionat.
Totodata el poate face plangere pentru vatamare corporala, deschizandu-se un nou dosar cu el ca parte vatamata.
Art.322
alin.2- daca in cursul incaierarii s-a cauzat o vatamare grava integritatii corporale sau sanatatii unei persoane, cel care a savarsit aceasta fapta se pedepseste pentru infractiunea savarsita, al carei maxim se reduce cu un an.Ceilalti participanti se pedepsesc cu pedeapsa prev. in alin.1.( alin.1-participantii la o incaierare intre mai multe persoane se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda).
alin.3- In cazul prev. de alin.2, daca nu se cunoaste care dintre participanti a savarsit faptele aratate in acel alineat, se aplica tuturor inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, cand s-a cauzat vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii.

In speta dvs. din moment ce nu se cunoaste cine a comis vatamarea grava, pedeapsa va fi aceeasi pentru toti.

Pentru colegul "omucuciocanul"- Daca nu se cunoaste cine a savarsit vatamarea grava impotriva cui urmeaza sa formuleze plangere in calitate de parte vatamata?:-/
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
Deci sa inteleg ca si celui vatamat grav i se va aplica aceiasi pedeapsa , respectiv inchisoarea de la 6 luni la 5 ani deoarece in al.3 al art. 322 arata ca " se aplica tuturor" ?
hornea alina a scris:

Pentru colegul "omucuciocanul"- Daca nu se cunoaste cine a savarsit vatamarea grava impotriva cui urmeaza sa formuleze plangere in calitate de parte vatamata?:-/

Dar cine a spus ca trebuie sa cunoasca agresorii?
Avand in vedere relatarea lapidara a user-ului e de presupus ca nu s-a facut plangere, plangere care poate fi facuta "in rem"
Problema era doar daca celui vatamat grav i se va aplica aceiasi pedeapsa , respectiv inchisoarea de la 6 luni la 5 ani deoarece al.3 al art. 322 arata ca " se aplica tuturor" ?

Alte discuții în legătură

Incaierarea BaraganMarius BaraganMarius Salut ! Am o cunostinta, care in 2006 a savarsit infractiunea de talharie [zice el ] pt care a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 10 luni ! Dupa a fost ... (vezi toată discuția)
Instigare sau complicitate poate! just. just. Salut ..numele meu este ionut 17 ani...venind acum o saptamana de la un gratar cu inca 3 baieti ...mam certat cu un baiat ...Am vorbit cu acest X dupa care ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara in aceasta situatie? Sorinel1 Sorinel1 Buna seara . Am si eu o nelamurire . Pe 25 decembrie 2013 am avut o altercatie cu doi tinerii intr-un club , care au sarit pe mine sa ma bata si eu m`am apart ... (vezi toată discuția)