avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana contractual si nu functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana contractual si nu functionar public

in prezent sunt functionar public la o primarie si as dori sa devin persoana contractuala pentru a avea mai multe joburi.deoarece sunt multe cheltuieli in familie si nu fac fata cu salariul pe care-l am.
Intrebarea mea esteSe poate transforma postul de functionar public in contractual?]
Sunt mai avantajati,mai protejati functionarii publici fata de cei contractuali?Eu nu am observat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: egv , utilizator 22:03, 11 Noiembrie 2010
nu se poate transforma postul. puteti sa va angajati in cadrul primariei pe un post cu statut de personal contractual.
Va multumesc! In situatia de fata ce as putea face?Sa cer personal acest statut .Cum poate sa devina un contabil care-i functionar public in angajat contractual
Ba, cu ajutorul guvernului Boc, uite ca se poate: OUG 105/2009 a modificat art. 111 din legea 188/1999 astfel:
(1) Autoritatile si institutiile publice care au prevazute in statele de functii posturi de natura contractuala, care presupun exercitarea unor atributii dintre cele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a stabili functii publice in conditiile prevazute la art. 107 daca cel putin 70% din atributiile fiecarui post presupun exercitarea prerogativelor de putere publica."
La articolul 111, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si (6), cu urmatorul cuprins:
"(5) In situatia in care constata ca atributiile posturilor aferente functiilor publice nu presupun exercitarea prerogativelor de putere publica in conditiile stabilite la alin. (1), autoritatile si institutiile publice au obligatia sa le transforme in posturi de natura contractuala, in termen de maximum 45 de zile de la data constatarii.
(6) In situatia prevazuta la alin. (5), titularul functiei publice transformate poate opta, in termen de maximum 15 zile lucratoare, intre:
a) ocuparea postului in regim contractual;
b) eliberarea din functia publica, in conditiile legii."

Deci, se poate transforma functia publica in post contractual cu conditia neindeplinirii procentului de minim 70% atributii de putere publica pentru postul in cauza.
Cum devine un contabil personal contractual? Prin modificarea fisei postului, prin introducerea de atributii care nu tin de puterea publica ( in principal prin atrubutii de completare a anumitor registre, de tinere a evidentei mijloacelor fixe, a inventarului, sa nu aiba viza de CFP, sa nu aiba viza "bun de plata", sa nu semneze ordinele de plata catre trezorerie, sa nu faca rapoartele de specialitate la proiectele de HCL privind rectificarile bugetare, etc).
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator
Va multumesc din suflet.Nu stiu cat de incantata va fi doamna secretara a primariei ca la ea minic nu se poate.Probabil trebuie trimis vreun inscris la ANFP,Trebuie sa cunosc care sunt pasii ,in conditiile legii. Mai trebuie sa dau vreun examen?
Se trimite la ANFP o propunere motivata de transformare din functie publica in personal contractual, copie a fisei postului din care sa reiasa ca nu sunt indeplinite minim 70% din atributiile postului ca putere publica si un proiect de HCL cu noile functii publice la nivelul primariei (de unde dispare functia publica a dvs.). La primirea avizului, se introduce HCL pe ordinea de zi, iar dupa aprobare vi se modifica incadrarea prin dispozitia primarului. Succes!

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru transformarea unui post contractual in functie publica Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lista a documentelor care trebuie depuse la ANFP Bucuresti pentru transformarea unui post contractual in ... (vezi toată discuția)
intrebare legata transformarea postului de functionar public, in post de personal contractual romanistanezul romanistanezul Referitoare la restructurarea si reorganizarea institutiilor administratie publice, va rog a avea amabilitatea in a ne consilia asupra masurilor ce trebuie ... (vezi toată discuția)