avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite

Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 10:36, 13 Noiembrie 2010
In principiu, revizuirea este admisibila. Va trebui sa analizati daca este incident motivul de revizuire si daca ati respectat termenul (pentru a nu fi tardiva).

succes
av.Ileana Schwarz
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Ileana Schwarz, Avocat
Este discutabil! Incheierea prin care se incuviinteaza executarea se da printr-o procedura necontencioasa. Ori in cazul revizuirii conditia de baza este ca hotararea sa evoce fondul, aspect care nu este incident in cauza de fata.
In plus, pe timpul executarii, exista un alt instrument juridic, contestatia la executare iar astfel incidentele ivite in cursul executarii pot fi solutionate pe aceasta cale, avand la indemana si suspendarea executarii.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
pai da..e inadmisibila..
incheierea de incuviintare e fara citare, irevocabila
apoi vb de mai sus..prevede calea si nu "alta cale"..atunci cand spune ca nu are autoritate
Nu va suparati , eu nu sunt de specialitate.
As dori sa va intreb care este articolulu di C.p.c. care spune ca este inadmisibila revizuirea impotriva unei hotarari de incuviintare a executarii silite?
Este vorba de a verifica niste acte, nu de a te pronunta pe fondul problemei.
Care ar mai fi rolul controlului judecatoresc asupra inceperii executarilor silite daca magistratii nu verifica actele care stau la baza acestor procese?
O sa-mi spuneti ca este unul pur formal?
"Art. I. - Codul de procedura civila, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Articolul 3731 va avea urmatorul cuprins:
«Art. 3731. - Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
Dupa incuviintarea cererii potrivit alin. 2, la instanta de executare se va alcatui un dosar privind executarea, la care executorul judecatoresc este obligat sa depuna cate un exemplar al fiecarui act de executare, in termen de 48 de ore de la efectuarea acestuia.
In tot cursul executarii, executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu, cu respectarea dispozitiilor legii, a drepturilor partilor si ale altor persoane interesate...
................

Alte discuții în legătură

Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare leasing Cent Cent Am inteles din discutiile cu prieteni ca s-a schimbat sau ca urmeaza sa se schimbe legislatia si ca firmele de leasing vor avea nevoie de o sentinta pt a face ... (vezi toată discuția)
Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)