avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire

hotararea data de instanta de fond ( tribunal ) fiind definitiva si fara cale de apel ci doar de recurs se poate fii revizuita?
Cel mai recent răspuns: shhomerul , utilizator 18:04, 14 Noiembrie 2010
Impotriva sentintei Tribunalului, daca aceasta va nemultumeste, trebuie sa formulati recurs.
Daca ati formulat recurs si s-a solutionat nefavorabil si va incadrati in vreunul din cazurile prevazute de art. 322 cod procedura civila puteti promova si o cerere de revizuire.
ma refer la revizuirea in baza art. 322 pct. 5 cod procedura civila pentru ca hotararea data de tribunal a fost atacata cu recurs iar cea data in recurs nu evoca fondul, aceasta nefiind favorabila.
multumesc!
Potrivit art.322 C.proc.civ. fac obiectul revizuirii hotărârile rămase definitive în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi hotărârile date de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul.
În această din urmă categorie intră hotărârile prin care tribunalele şi curţile de apel au admis recursul şi au modificat hotărârea atacată pe chestiuni de fapt, în baza înscrisurilor noi, în special în cazul recursului exercitat în condiţiile art.304 ind.1 C.proc.civ., precum şi hotărârile pronunţate în rejudecarea fondului după casarea cu reţinere.
hotararea data de tribunal ca instanta de fond poate fii revizuita avand in vedere ca este deja definitiva?
hotararea a fost atacata cu recurs la curtea de apel.
poate fi supusa revizuirii dupa epuizarea procesului de recurs.

Alte discuții în legătură

Revizuire Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! O hotarare irevocabila mai poate fi atacata prin revizuire? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire lawfull lawfull Buna ziua Situatie Cerere in contencios administrativ judecata in prima instanta de Curtea de Apel Hotararea data atacata cu recurs, neexistand apel, la ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)